Çevre Bakanı açıkladı, ikinci el konutlara yeni kampanya! 0,89 faizli konut kredisi mi verilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ikinci el konutlar için de ucuz konut kredisi kampanyası yapılacağını açıkladı.

Hafta içinde Yeni Evim konut kampanyasını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önemli bir açıklamada daha bulundu. Yeni Evim kampanyası ile sadece sıfır konutlar için konut kredisi desteği sağlanıyor. Bu kapsama ikinci el konutlar alınmamıştı. Bakan Murat Kurum bir çalışma yaptıklarını ve ikinci el konutlar için de ucuz konut kredisi verileceğini ilan etti.

İKİNCİ EL KONUTLAR İÇİN YENİ KAMPANYA!

İkinci el konutlara verilecek olan ucuz konut kredisine dair açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yeni Evim projesinde açıklamış olduğumuz faizler ve vade süreleri sadece sıfır konutlar için geçerli olacak. Biz ayrıca ikinci el konutlara dair bir başka çalışma yapıyoruz. Vatandaşlarımız ikinci el konut satın alırken de devletin kendilerine sağlayacağız ucuz kredi imkanından yararlanabilecekler.” dedi.

Sosyal konut anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İkinci el konut satın almak isteyen çok vatandaşımız olduğunu biliyoruz. Onlar için de bir kampanya hazırlığımız var. Bu kampanyanın koşulları henüz belirlenmedi. O kampanyada da uzun vade ve düşük faizle vatandaşlarımıza konut kredisi kullandırıp ev sahibi yapmak istiyoruz. Tüm dünya sosyal konut anlayışını rafa kaldırdı ama biz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde vatandaşlarımızın yanında yer alıp ev sahibi olmaları için her imkanı sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ EL KONUTLAR İÇİN YAPILACAK KONUT KREDİSİ KAMPANYASINDA FAİZ KAÇ OLUR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ikinci el konutlar için de ucuz konut kredisi kampanyası başlatılacağını açıklaması çok büyük bir heyecan meydana getirdi. İkinci el konutlar için verilecek olan konut kredisinin koşullarının ne olacağı araştırılmaya başlandı. Öncelikle bu konut kredisinin faiz oranının 0,69’dan fazla olması bekleniyor. Değerlendirmelere göre faiz oranı yüzde 0,89 olabilir. İkinci el konut kredisi için açıklanacak kampanyada yine 15 yıl 180 ay vade imkanı olabileceği bildirildi. Ancak Çevre Bakanı Murat Kurum kredi koşullarına dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Emlak Haberleri Haberleri