Çevre Bakanı İstanbul'un Yeni Kentsel Dönüşüm Projeleri Hakkında Bilgi Verdi

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. 4500 konutluk daha bir kentsel dönüşüm projesine başlanacağını söyleyen Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu hakkındaki talimatını da açıkladı.

Türkiye'de uzun yıllardır bir kentsel dönüşüm seferberliği uygulanıyor. Vatandaşların bir kısmı bu kentsel dönüşüm projelerine biraz mesafeli yaklaşıyorlar. Ancak tamamlanan kentsel dönüşüm projelerindeki yapıların ve konutların oldukça konforlu ve modern olması bu vatandaşları da kentsel dönüşüme karşı sıcak bir yaklaşım göstermesini sağlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Başarılı kentsel dönüşüm projeleri bize yeni taleplerin gelmesini sağlıyor. Vatandaşımız iyi örnekleri gördükçe kendileri de sürece dahil olmak istiyorlar.” dedi.

İSTANBUL'A YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm projeleri ile alakalı bir örnek veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İstanbul Üsküdar'da Kirazlıtepe Mahallesi'nden sonra üç mahalle daha kentsel dönüşüme dahil olabilmek için talepte bulundu. Bizler de onların taleplerine karşılık vererek Ferah mahallesi, Mahmet Akif Ersoy Mahallesi ve Küplüce Mahallesi'nde140 bin metrekarelik bir yeni dönüşüm projesine başlamaya karar verdik.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Üsküdar için özel bir kentsel dönüşüm talimatı verdiğini söyleyen Bakan Murat Kurum, “Üsküdar Belediyesi ile saha tespit çalışmaları ve fizibilite çalışmalarını sürdürdük. Ferah ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde 1500 bağımsız birimin ve 155 bin metrekarelik yapı stokunun dönüştürülmesi hedefleniyor. Küplüce Mahallesi'nde ise bunun iki katı bir alanda çalışma yapılacak. Orada 3 bin bağımsız birim ve 300 bin metrekarelik yapı stoku dönüşüme sokulacak.” şeklinde konuştu.

HER YIL 300 BİN KONUTU KENTSEL DÖNÜŞÜME SOKMAK İSTİYORUZ

Yapımı süren ve yapımına yeni başlanacak olan Üsküdar'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Konutlar tamamen yatay mimariye uygun bir şekilde inşa edilecek. Zemin ve üzerinde 3-4 katı geçmeyen binalar yapılacak. Mahalle kültürünü yaşatacak yaşam alanlarını Üsküdar'a kazandıracağız. Bugüne kadar yapılan ve planlaması gerçekleştirilen projeler sona erdiğinde Üsküdar'da 22 bin 155 bağımsız birim dönüştürülmüş olacak. Biz ülke genelinde her yıl 300 bin konutu dönüştürmek istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Emlak Haberleri Haberleri