Çevre Bakanı Kentsel Dönüşümde Yeni Hedefi Açıkladı! 2035'de Riskli Bölgelerde Tüm Binalar Dönüşüme Girmiş Olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, riskli alanlarda 2035 yılına kadar kentsel dönüşüme girmemiş tek bir binanın kalmayacağını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’nın Mamak ilçesinde Dutluk Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta inşası tamamlanan 548 konutun kura çekim törenine katılarak kentsel dönüşüm çalışmalarına dair bilgi verdi. Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ve yeni hedefler nelerdir?

ANKARA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI 25 İLÇEYE YAYILDI

Ankara’ya çok büyük bir önem verdiklerini söyleyen Çevre Bakanı Murat Kurum, “Ankara bizim büyük hedeflerimizin merkezidir. Ankara’nın bundan 30 yıl öncesinin Ankara’sı olmadığını artık herkes görüyor. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde projeler dünyada eşi ve benzeri olmayacak bir hızla tamamlanıyor. Başkent’te dev ulaşım projeleri, altyapı projeleri yaparken bir yandan da 25 ilçeye yaydığımız kentsel dönüşüm projelerini yürütüyoruz.” dedi.

65 BİN KONUT DÖNÜŞÜYOR

Son bir asırlık süreçte 80 bin insanımızı depremden dolayı kaybeden bir ülke olarak konuya çok ciddi yaklaştıklarını belirten Bakan Murat Kurum, “Milletimizin can güvenliğini en mukaddes emanet olarak görüyoruz. İnsanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmenin yegane yolu da kentsel dönüşümden geçmektedir. 2012 yılında bu ülkede Cumhurbaşkanımızın yönetiminde “Yerinde, Gönüllü ve Hızlı Kentsel Dönüşüm” seferberliği başlatıldı. O dönemden bugüne kadar tam 3 milyon konutumuzun dönüşümünü tamamladık. Ankara’da kentsel dönüşüm çalışması yapılmayan herhangi bir ilçe yok. Toplamda sadece Ankara’da 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlatıldı. Bu çalışmalarda 39 bin konut ile 400 iş yerinin yapımı da tamamlandı.” ifadelerini kullandı.

2035'DE RİSKLİ BÖLGELERDEKİ TÜM BİNALARA DÖNÜŞÜME GİRMİŞ OLACAK

Türkiye olarak kentsel dönüşümde belirledikleri hedeflerin çok üst düzey olduğunu söyleyen Çevre Bakanı Murat Kurum, “2021 yılında toplam 80 bin konut için deprem dönüşümü gerçekleştirildi. Şu anda ülke genelinde 350 bin adet konutumuzun dönüşümü için çalışmalar devam ediyor. Bunun da yatırım bedeli 120 Milyar TL’dir. Hedeflerimize ulaştıkça çıtayı daha da üst seviyeye koyuyoruz. 2035 yılına geldiğimizde Türkiye’de deprem riski olan bölgelerde büyük bir dönüşümün tamamlandığını göreceğiz. O zaman bu bahsettiğim bölgelerde dönüşüme girmemiş tek bir bina bile olmayacak. Biz bunun hazırlığını ve planlamasını yapıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı yuvalarında huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamalarını temin etmek bizlerin asli görevlerinden birisidir.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri