Çevre Bakanı Kurum: 1 Milyon 350 Bin Konutun Kentsel Dönüşümü Tamamladık, Acil 1.5 Milyon Ev Daha Var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu konuşmasında kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgiler verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu konuşmasında kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgiler verdi. Türkiye'de kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen ev sayılarına ilişkin bilgi veren Bakan Kurum, İstanbul'da 300 bin Türkiye genelinde ise 1 buçuk milyon konutun acil dönüşmesi gerektiğini ifade etti.

Hükümetin şehircilik alanında atmış olduğu en önemli adımların başında kentsel dönüşüm projeleri geliyor.



Uzun zamandır bu alanda sık çalışmalar yapılırken bu sürece ilişkin yeni açıklamalar geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projelerine ilişkin yapmış olduğu son açıklamasında bu alanda atılan adımlara dair bilgi verdi.



ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin kentsel dönüşüm alanında atmış olduğu kararların 2021 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle başladığını vurguladı.



O dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bedeli ne olursa olsun kentsel dönüşüm projelerini yapacağız sözlerine değinen Çevre Bakanı Kurum, o tarihten bu zamana kadar toplam 1 milyon 350 bin konutun kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilendiğini duyurdu.



"Bugün de 'Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm' diyoruz ve projelerimizi hızlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Ülkemizin her yerinde Antalya'dan Balıkesir'e, Diyarbakır'a, Erzincan'a, İzmir'e, Bolu'dan, Malatya'ya, Samsun'dan Zonguldak'a kadar birçok ilimizde deprem dönüşüm konutlarımızı yapıyoruz ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz."



Bakan Murat Kurum konuşmasının sonunda Türkiye'de deprem riski en yüksek olan şehrin İstanbul olduğunu ifade etti. Bu çerçevede İstanbul'da acil dönüştürülmesi gereken 300 bin konutun olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, Türkiye genelinde bu sayının 1 buçuk milyon olduğunu açıkladı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri