Çevre Bakanı Kurum: 2023'e Geldiğimizde Her İlimizde En Az 1 Millet Bahçesi Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu konuşmasında millet bahçesi projelerine dair yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu konuşmasında millet bahçesi projelerine dair yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bakan Kurum konuşmasında önümüzdeki süreçte her şehre bir millet bahçesi yapılacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gün içerisinde bazı etkinlikler kapsamında Konya'da yer aldı. Burada katıldığı programlar sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, millet bahçesi projeleri hakkında yürülen çalışmaları ele aldı.



ÇEVRE BAKANI MURAT KURUM'DAN HER ŞEHRE MİLLET BAHÇESİ AÇIKLAMASI



Bakan Kurum basın mensuplarına yapmış olduğu konuşmasında bakanlık olarak amaçlarının şehirlerde yer alan yeşil alan miktarını artırmak olduğunu ifade eden Murat Kurum, Konya'da yapılan projelere değindi. Konya'da şuan projelendirilen ve inşaatına başlanan 11 millet bahçesi projesi bulunduğunu aktaran Bakan Kurum tüm Türkiye geneli için hedefledikleri projelere dair şu ifadeleri kullandı.



"Amacımız şehirlerimizdeki yeşil alan miktarını artırmaktır. Kişi başı yeşil alan miktarını artıracak ve ekolojik koridorları oluşturacak bu projeleri inşallah her şehrimize 2023'e giden yolda yapacağız. 2023'e geldiğimizde her ilimizde en az bir tane millet bahçesi yapmış olacağız. Şu an devam eden ve değeri 14 milyar lirayı bulan 207 millet bahçesi projemiz var. Bunları etaplar halinde tamamlıyoruz."



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmasında ayrıca ziyaret ettiği millet bahçesi projesine ilişkin bilgiler verdi. Bu alanda eskiden basketbol oynadığını ifade eden Bakan Kurum bu alanın değerli olduğunu ve tüm vatandaşların kullanması için bu projenin yapıldığını ifade etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri