Çevre Bakanı Kurum Duyurdu: İzmir'de Tarihin En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor, 3 Bin Rezerv Konut Üretilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de yaşanan deprem felaketi sonrası bölgede tarihin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasına başlayacaklarını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de yaşanan deprem felaketi sonrası bölgede tarihin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasına başlayacaklarını duyurdu. İzmir Şehir Hastanesi yanında bulunan 1.5 milyon metrekarelik alanda 3 bin rezerv konut üretimi yapılacak. Detaylar haberimizde..

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında 17 bina yıkılırken çok sayıda binada da hasar oluştu. Deprem sonrası açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de tarihin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını başlattıklarını duyurdu.



İZMİR'DE 3 BİN REZERV KONUT ÜRETİLECEK, DEPREM KONUTLARI 1 SENE İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK!



Konu hakkında düzenlenen basın toplantısı kapsamında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum resmi twitter hesabı üzerinden de alınan kararları duyurdu.



Bakan Kurum "İzmir’de yıkılan 17 binanın bulunduğu alanda yerinde dönüşüm anlayışı ile kentsel dönüşüm çalışmamızı başlatıyoruz. Ayrıca İzmir Şehir Hastanesi’nin yanında, 1,5 milyon m² alanda 3 bin rezerv konut üreteceğiz.





Vatandaşlarımız dilerlerse yıkılan binalarının bulunduğu alanda yapılan konutlarda, dilerlerse rezerv konutlarımızda ev sahibi olacaklar. Rezerv konutlarımızı en geç 1 yıl içinde tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" diyerek alınan kararları duyurdu.





İZMİR'DE HASARLI BİNALARIN TESPİT ÇALIŞMALARI 2 GÜN İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK!



Depremde 17 binanın yıkıldığını, bu binalardan 13 tanesinde enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığını kalan 4 tanesinde ise halen çalışmaların sürdüğünü belirterek ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık 124 bina, 2698 bağımsız bölüm tespit ettiklerini söyledi.



Depremden en çok etkilenen bölgeler arasında yer alan Bayraklı'da 2 gün içerisinde hasar tespit çalışmalarını tamamlayacaklarını belirtirken tüm İzmir genelinde ise çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri