Çevre Bakanı Kurum Hazine Arazilerinin 10 Yıllık Kiralama Bedelini Açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum toprağı olmayan yada az toprağı olan çiftçilere hazine arazilerinin kiralanmasında uygulanacak şartları açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum toprağı olmayan yada az toprağı olan çiftçilere hazine arazilerinin kiralanmasında uygulanacak şartları açıkladı. Hazine arazilerinin nasıl kiralanacağına dair detayları paylaşan Bakan Murat Kurum'un konuşmasının tüm detayları haberimizde.

Resmi Gazete'nin yeni sayısında hazine arazilerinin kiralanmasına ilişkin yeni usuller yayımlandı.



Bundan sonraki dönemde uygulanacak olan yeni sisteme ilişkin kararların yer aldığı bu yönetmeliğin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan da konuya dair açıklamalar geldi. Çevre Bakanı Murat Kurum açıklamasında tüm esasları açıkladı.



ÇEVRE BAKANI KURUM'DAN HAZİNE ARAZİLERİNİN KİRALANMASINA İLİŞKİN ŞARTLARI ÇEVRE BAKANI KURUM AÇIKLADI



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hazine arazilerinin kiralanmasına ilişkin açıklamalarını sosyal medya hesabından yaptı.



Tarımsal üretimin artması amacıyla alınan yeni kararların detaylarını ilan eden Bakan Kurum, toprağı olmayan, az olan çiftçilere 10 yıllık arazi kiralanacağını duyurdu. Hazine arazilerinin kiralama bedelini de açıklayan Bakan Kurum, arazinin rayiç bedelinin yüzde 1.5 olarak duyurdu.



10 Yıl Uzatılabilecek



Bakan Murat Kurum kiralama sürelerinin sona ermesininn ardından gerekli koşulların sağlanması, yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerin tamamlanması koşulu ile kiralama sürecinin 10 yıl daha uzatılabileceğini duyurdu.



BAKAN KURUM'UN PAYLAŞIMLARI



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumu'un resmi Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımlar.





"Tarımsal üretimin artırılması ve tarımsal istihdamın desteklenmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımız ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında hazineye ait tarım arazilerini üretime açıyor, topraksız ve yeterli toprağı olmayan çiftçilerimize 10 yıl süreyle kiraya veriyoruz."



"İlk etapta Konya, Aksaray, Kütahya, Samsun, Eskişehir, Afyonkarahisar'da toplam 41,5 milyon m²'lik tarım arazisinin üretime açılacağı projede çiftçilerimiz 60 dönüme kadar hazine taşınmazı kiralayabilecek. İlk yıl kira bedelleri ise taşınmazın rayiç bedelinin yüzde 1,5'i olacak."



"Nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan hazineye ait tarım arazilerini kiralayabilecek çiftçilerimiz, yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve talep etmeleri durumunda yeniden belirlenen bedel üzerinden kira sürelerini 10 yıl daha uzatabilecek."



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri