Çevre Bakanı Kurum Kanal İstanbul Güzergahında Yabancıların Ne Kadar Arsa Aldıklarını Açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP tarafından Kanal İstanbul Projesine dair verilen soru önergesine yanıt verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP tarafından Kanal İstanbul Projesine dair verilen soru önergesine yanıt verdi. Bakan Kurum soru önergesine dair yapmış olduğu bir açıklama ile Kanal İstanbul Projesi güzergahında yabancıların toplam ne kadar arsa aldıklarına dair açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul Projesine dair Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verilmişti. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından verilen soru önergesinde Kanal İstanbul Projesi güzergahında yer alan arazilerin değişimlerine dair detayların açıklanması talep edilmişti.



ÇEVRE BAKANI MURAT KURUM'DAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI



Cumhuriyet Halk Partisi tarafından sunulan bu soru önergesine ilişkin Çevre Bakanı Kurum açıklamalarda bulundu. Sözcü'de yer alan haberin detaylarına göre CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Bakan Kurum'a şu soruyu yöneltti.



"2015 yılından beri Kanal İstanbul güzergahında Arap TV'lerinde emlak satışına yönelik reklam yoğunluğu dikkat çekmektedir. Kanal İstanbul güzergahında özellikle Arap şirketlere ait arazi miktarı ne kadardır? Bu araziler ne zaman el değiştirdi?"



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Özgür Karabat'ın bu sorusuna şu yanıtı verdi.



"Türkiye'de kurulmuş olan yabancı sermaye şirketler Kanal İstanbul projesi güzergahında bulunan ilçelerden tapu ve kadastro bilgi sistemi kayıtlarına göre satış yoluyla 791 bin 370 metrekare ana taşınmaz edinmiştir. Veri paylaşımında herhangi bir sakınca görülmesi veya gizleme yapılması değil sadece hizmetin sunumunda platform değişikliği yapılması söz konusudur. Tapu ve kadastro verileri sadece belediyeler ile değil kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere kamu kurumlarıyla paylaşılmakta olduğundan kayıtların gizlenmesi mümkün değildir"



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri