Çevre Bakanı Kurum Yeni İskele Kararını Açıkladı! Her Yere Yapılamayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iskele kurulmasına ilişkin düzenleme detaylarını açıkladı. Bakan Kurum iskele kurulmasına ilişkin düzenlemeye yeni standartlar ve koşullar getirildiğini açıkladı.

Kıyı şeridi sahillerinde kurulan iskelelere ilişkin yeni yönetmelik detayları hakkında bilgi verdi. Kıyı şeridinde iskele kurulması için bazı koşulların sağlanması gerektiğini ifade eden Bakan Kurum bu şartların neler olduğunu ve hangi alanlara iskele kurulabileceğini aktardı.

Sahil kentlerini yakından ilgilendiren yeni düzenleme detayları ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kıyı şeridi düzenlemelerine ilişkin konuşmasının satır başlarını aktarıyoruz.

KIYI ŞERİTLERİNDE İSKELE DÜZENLEMESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşım ile kıyı sahillerde iskele yapımının şartlara bağlandığını duyurdu. Şartların sağlanmadığı bölgelerde iskele inşa edilemeyecek. Bu kapsamda hazırlanan düzenlemenin Türkiye'nin, "eşsiz güzellikteki sahillerini korunmasını, geleceğe taşınmasını, kıyılarda plansız ve düzensiz biçimde kurulan iskele ve görüntü kirliliğine son verilmesi amacıyla hazırlandığını ifade etti.

Bakan Kurum Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımında, bundan sonraki süreçte iskelelerin taşlık alanlara yapılabileceğini vurgulayarak diğer koşullara dair şu bilgileri verdi.

"Artık kıyı şeridi ve sahillerimizde belirli belirsiz yerlerde iskele kurulamayacak. Denize girmenin ve kıyıda dinlenme imkanının bulunmadığı, kayaların yoğun olduğu kıyılarda iskele yapılabilecek. Yeni iskeleler geri dönüşüme müsait, çevreye duyarlı malzemelerden olacak. İskele üzerinde dinlenme amaçlı kapalı alan oluşturulamayacak, kıyının kamuya açık kullanımı engellenmeyecek ve ticari faaliyet amacıyla kullanılmayacak."

İskele kurulmasına ilişkin düzenlemeye dair açıklamalarının sonunda ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ruhsatsız, ruhsat eklerine aykırı inşa edilmiş ve amacı dışında kullanılan iskeleler için yıkım işlemleri uygulanacağını söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri