Çevre Bakanı Kurum: Yeni Otopark Yönetmeliğiyle Trafik ve Part Sorunu Çözülecek

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni otopark yönetmeliğine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum konuşmasında yeni yönetmelikle hem trafik sorununun hemde park alanı sorununun çözüleceğini ifade etti.

Yeni Otopark Yönetmeliği, 25 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikle binaların otopark alanlarına dair düzenlemeler yapıldı. Yapılan tüm bu düzenlemelere ilişkin ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.

ÇEVRE BAKANI KURUM'DAN OTOPARK YÖNETMELİĞİ AÇIKLAMASI

İlbank 2020 Genel Kuruluna katılan isimlerden birisi olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının başında İlbank hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, bankanın sadece geçtiğimiz yıl 6.5 milyar TL'lik yatrıım yaptığını hatırlattı.

Konuşmasında bankanın desteklediği 700'den fazla projenin 81 şehirde devam ettiği ifade edildi. Bu kapsamda bazı örnekler Bakan Kurum, İller Bankasının Mogan Gölü'nün çevre düzenlemesi, Ayder yaylasının altyapısı, İstanbul Finans Merkezinin çevre düzenlemesi gibi çok önemli projelerden yer aldığını ifade etti.

Yeni Otopark Yönetmeliği

Çevr ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmasının devamında ayrıca yeni otopark yöntemliği hakkında konuştu Bu düzenleme ile daire büyüklüklerine göre otopark zorunluluğu uygulamasının başladığını ifade eden Bakan Kurum, uygulanacak sistem hakkında bilgi verdi.

Kurum konuşmasında, "80 metrekareden küçük her 3 daire için en az 1 otopark, 80 metrekare ile 120 metrekare arasındaki her 2 daire için en az 1 otopark, 120 metrekare ile 180 metrekare arasındaki her daire için en az 1 otopark ve 180 metrekare üzeri her daire için 2 otopark yeri ayrılması hükmünü getirdik." dedi.

Konum Şartı Kaldırıldı

Otopark yönetmeliğine ilişkin bilgi vermeye devam eden Bakan Kurum ayrıca otoparkın bina bodrumunda karşılanması zorunluluğunun kaldırıldığını ifade etti. Bundan sonraki dönemde binalar talebe göre binanın bodrumunda veya binanın bahçeleri ile bahçe altlarında bu alanı konumlandırabilecekler.

Emlak Haberleri Haberleri