Çevre Bakanı Kurum'dan Korunan Alanlara İlişkin Açıklama! Yapılaşmaya İzin Verilmeyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gün içerisinde katılmış olduğu bazı programlar kapsamında bakanlığın çalışmasında olan konulara değindi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gün içerisinde katılmış olduğu bazı programlar kapsamında bakanlığın çalışmasında olan konulara değindi. Bakan Kurum konuşmasında son dönemlerde üzerinde durulan koruma alanlarına ilişkin çok net mesajlar verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Barma Yaylasına giderek burada incelemelerde bulundu. Trabzon Çaykara ve Trabzon Köprübaşı ilçe sınırları içerisinde yer alan yayla için yürütülen çalışmalara değinen Bakan Kurum koruma alanlarının oranının artırılacağını söyledi.



KORUMA ALANLARINDA YAPILAŞMAYA İZİN VERİLMEYECEK



İncelemeleri sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Trabzon'da çevreye ve doğaya ilişkin projeler olduğunu ifade etti. Bu çalışmaları yerinde incelemek ilermelerin tespit edilmesi için bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Kurum konuşmsaının devamında Barma yaylasının ekolojik özelliklerinin eşsiz olduğunu ifade etti.



Bu alanların korunması konusuna önem gösterdiklerini söyleyen Çevre Bakanı Kurum buralarda yapılaşmaya izin verilmeyeceğini açıkladı.



"Ülkemizdeki tüm korunan alanların miktarını yüzde 10'a çıkardık ve 2023 yılı hedefimiz de 780 bin kilometrekarelik yüz ölçümümüzün yüzde 17'sini korunan alan ilanı gerçekleştirmek. Bu çerçevede Barma Yaylamızdaki turbalık alanımızı da koruma alanı sınırları içine almış olduk. Bu çerçevede 332 bin metrekarelik alanı kesin korunacak hassas alan ilanını gerçekleştirdik."



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri