Çevre Bakanı Murat Kurum Açıkladı: Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Örnek çalışmalara imza atacaklarını dile getiren Bakan Kurum özellikle de turizm bölgeleri ve riskli bölgelerde kentsel dönüşüme öncelik vereceklerini dile getirdi. Detaylar haberimizde...

Kentsel dönüşüme ara vermeden devam ettiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.



HAZİNE ARAZİLERİ ÇİFTÇİLERE BEDELSİZ TAHSİS EDİLECEK!



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile Bingöl, Erzurum, Erzincan, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas’ta belirlenen hazine arazilerini ekip biçmek için çiftçiye bedelsiz tahsis ettiklerini söyledi.



Deprem ile yıkılan Elazığ'da 11 binanın temelini atan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nevşehir Uçhisar beldesinde de bölgenin görüntüsünü bozan derme çatma ticari alanlar için de yenileme çalışmalarına başlamıştı.



NEVŞEHİR'DE 41 DÜKKAN YIKILARAK KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YENİLENDİ!



Türkiye'nin gözde turizm bölgeleri arasında yer alan Kapodokya bölgesinde yer alan 41 adet dükkanın yıkılarak yenilendiğini belirten Bakan Kurum “Bakanlık olarak Ürgüp Üçgüzeller mevki ile Göreme Esentepe Mevkiinde projeler hayata geçireceğiz.



Bu alanların uygulamalarına yönelik imar planı ve proje onayları Kapadokya Alan Yönetimi Başkanlığı aracılıyla sağlanacak ve yeni dükkânların üretimine devam edilecek. Koronavirüs tedbirlerini alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.



İnşallah proje tam olarak tamamlandığında Kapadokya bambaşka bir çehreye kavuşacak. Turizmin yoğun olduğu tüm bölgelerde bu tip örnek kentsel yenileme çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” diyerek çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.



Kentsel dönüşüm konusunda bakanlık olarak tüm imkanlarını seferber edeceklerini belirterek çalışmalar ile daha iyi bir Türkiye inşa edeceklerini dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri