Çevre Bakanı Murat Kurum: Deprem Öncesi Harcanmayan 1 Lira Deprem Sonrası 7 Lira Oluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çeşitli projeleri yerinde incelemek ve bazı temaslarda bulunmak için Afyonkarahisar'ı ziyaret etti. Afyonkarahisar Mısri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hak sahipleri ile bir araya gelen Bakan Murat Kurum önemli açıklamalar yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugüm Afyonkarahisar'a giderek bazı temaslarda bulundu. Mısri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hak sahipleri ile bir araya gelerek onlara bazı bilgiler verdi.

BAKAN KURUM'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyleyen Bakan Murat Kurum, “Ülkemiz bir deprem ülkesidir ve bu gerçekle yaşamak zorundayız. Ülkemizin yüzde 70'i deprem açısından riskli topraklar üzerinde kurulmuş. Bu nedenle depremle mücadele önemlidir. Her deprem sonrası görevimiz gereği deprem bölgelerine gidiyoruz. Orada vatandaşlarımızın yaşadığı acıları görüp bizler de onlarla üzülüyoruz. İşte kentsel dönüşüm projeleri o acılar yaşanmasın diye yapılıyor.” dedi.

Bakanlık olarak kentsel dönüşüm konusunda çok hızlı hareket etme kabiliyeti yakaladıklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, “İzmir depreminin üzerinden şu anda yaklaşık 1 yıl gibi bir süre geçti. Ancak biz bu süreçte Cumhuriyet tarihimizin en hızlı dönüşüm projesini gerçekleştirdik. Elazığ, Malatya ve İzmirde kentsel dönüşüm projelerimize devam ediyoruz. Konutlar bittikçe de hakl sahiplerine teslim ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

DEPREM ÖNCESİ HARCANMAYAN 1 LİRA DEPREM SONRASI 7 LİRA OLUYOR

Kentsel dönüşümün Türkiye'nin en önemli ihtiyacı olduğunu söyleyen Bakan Murat Kurum, “Türkiye'de dönüştürülmesi gereken 6,7 konut bulunuyor ve bunların 1,5 milyonunun da acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Depremden önce harcamadığınız 1 lira deprem sonrası sizlerden 7 kat olarak çıkıyor. Deprem sonrası yaptığımız projelerde 7 kat daha fazla yatırım yapmak zorunda kalıyoruz.” şeklinde konuştu.

100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

TOKİ'nin sosyal konutları hakkında da konuşan Bakan Kurum, “Son 19 yılda Türkiye büyük bir yatırım seferberliği yaşıyor. Her alanda yatırım yaptık. TOKİ olarak da 1 milyon sosyal konut projemiz vardı. 1 milyon sosyal konutumuzu tamamladık. Bunu kısa bir süre içerisinde açıklayacağız ve hak sahibi vatandaşlarımıza anahtarlarını da Sayın Cumhurbaşkanımız verecek.” dedi.

Emlak Haberleri Haberleri