Çevre Bakanı Murat Kurum: Karadeniz'de 83 Bin Metrekarelik Alanda Kentsel Dönüşümü Hayata Geçiriyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karadeniz'de gerçekleştirilmeis planlanan kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karadeniz'de gerçekleştirilmeis planlanan kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum konuşmasında 83 bin metrekarelik alanı kapsayan projenin başlayacağını da ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'dan Ordu'ya gitti. Burada bazı ziyaretler gerçekleştirilen Bakan Kurum Ordu Valiliğini ziyaret etti. Murat Kurum daha sonra Vali Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, vali yardımcıları ve ilçe belediye başkanları ile birlikte İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.



ÇEVRE BAKANI KURUM'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI



Katılmış olduğu etkinlikler kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Murat Kurum bölgede ki kentsel dönüşüm projesine değindi.



Ordu'da çok önemli bir kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirileceğini ifade eden Kurum, "Çok önemsediğimiz ve içinde de bulunduğumuz hem valilik binamızı içine alan buradaki askerlik şubesini yine buradaki tarihi tescilli binaları içine alan toplamda 83 bin metre karelik alanda Karadeniz'i denizi şehir merkeziyle buluşturan çok önemli projeyi kentsel dönüşüm tarihi yenileme kent meydanı projesini hayata geçiriyoruz." açıkalmasında bulundu.



Bakan Kurum konuşmasının devamında kentsel dönüşüm projesi ile bölgedeki tarihi ve tescili yapıların ortaya çıkarılacağını, ayrıca 750 araçlık bir otopark yapılacağını ifade etti. Bakan Kurum ayrıca kentsel dönüşüm projesinde yer alacak millet bahçesi projesi, kent meydanıyla tarihi binaların restorasyonu, otopark, yürüyüş ve bisiklet yolu ile yatırımın değerinin 150 milyon TL olacağını ifade etti.



Murat Kurum söz konusu proje için 6. ayda ihaleye çıkılmasının hedeflendiğini de sözlerine ekledi.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri