Çevre Bakanı Murat Kurum'dan Kanal İstanbul Projesinin İmar Eleştirilerine Yanıt

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Kanal İstanbul Projesine ilişkin yeni açıklamalar geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Kanal İstanbul Projesine ilişkin yeni açıklamalar geldi. Katıldığı bir programda projenin imar detaylarına bilgi veren Bakan Kurum, Kanal İstanbul'un boğaz trafiğine etkisini de değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal 7'de yayınlanan ve Mehmet Acet tarafından sunulan Başkent Kulusi programına konuk oldu.



BAKAN KURUM'DAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI



Program kapsamında önemli konu başlıklarına değinen Bakan Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesine özel bir parantez açtı. Projenin detayları hakkında bilgi veren Bakan Kurum bu proje için gerçekleştirilen çalışmaları hatırlattı. Bu kapsamda bu alanda doğal alanların korunacağını ifade eden Murat Kurum, imar alanında ki eleştiriler de yanıt verdi.



"Hiç bir zaman dediğimiz dedik hareket etmedik. Hep milletimiz ile beraber hareket ettik, Cumhurbaşkanımız Kanal İstanbul projesini açıkladıktan sonra bakanlıklar ve biliminsanları ile toplantılar yaptık. Doğal alanları koruyarak bu bölgede örnek bir şehircilik projesi olacak planlama yaptık. Arazinin yüzde 52'sini donatıya ayırdık. Yollar parklar bahçeler.... Yatay mimari esaslı da bir imar planı yaptık. Bunları askıya çıkardık gelen itirazları dikkate alıyoruz."



Çevre Bakanı Murat Kurum konuşmasının devamında Kanal İstanbul Projesi'nin boğaz trafiğine etkisine değinecek. Kanal İstanbul'un bir işlevininde boğazı korumak olduğunu ifade eden Bakan Kurum, "Boğazı korumak adına yapılmış bir önemli projedir. Diğer taraftan depremle ilgili önemli bir projedir. Ekolojik koridoru oluşturuyoruz." dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri