Çevre Bakanlığı İmar Affı Düzenlemesi 2021'de Gelecek Mi?

2021 yılında uygulamaya girip girmeyeceği merak edilen düzenlemelerden bir tanesi de imar barışı uygulaması.

2021 yılında uygulamaya girip girmeyeceği merak edilen düzenlemelerden bir tanesi de imar barışı uygulaması. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu alanda bir adım atıp atmayacağını merak eden vatandaşlar için yapılan son resmi açıklamaları paylaşıyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıllarda uygulamaya koyduğu imar barışı, imar affı uygulaması milyonlarca vatandaşa hitap etmişti.



Uygulamaya girdiği tarihten sonra başvuru tarihleri üstüste uzatılmıştı. Çevre Bakanlığı'nın en dikkat çeken uygulamalarından olan imar barışı uygulamasına ilişkin sürecin sona ermesinin ardından bir başka çalışma yapılması adına araştırmalar arttı.



İMAR BARIŞI UYGULAMASI YENİDEN GELİYOR MU?



İmar barışı uygulaması ilk hayata geçirldiği dönemde iki defa başvuru süreci uzatıldı. Bu dönemde yaklaşık 10 milyondan fazla vatandaş imar barışından yararlandı. Çevre ve Şehirclik Bakanlığı'nın en çok üzerinde durduğu konulardan olan kaçak yapıların kontrol altına alınması bu uygulama ile büyük ölçüde başarı kazandı.



Milyonlarca vatandaşın yararlandığı imar barışı uygulamasında ilişkin pandemi sürecinden sonra yeniden bir talep oluştu. Yapılan aramalarda uygulamanın yeniden başlayıp başmayacağı merak edilirken 2021 yılına dair bakanlığın bir çalışması olması umuluyor.



Çevre Bakanı Kurum'dan Çok Net Açıklama Gelmişti



İmar barışı uygulamasına ilişkin beklentiler oluşmuş olsa da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuya dair net ifadeler kullanmıştı.



Murat Kurum geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu konuşmasında kendisine bu konu ile ilgili bir soru yöneltilmişti. Bakanlığı imar barışına dair çalışması olup olmadığının sorulması üzerine ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum imar barışına ilişkin yeni bir çalışma olmadığını ifade etti.



Daha önceki dönemlerde de Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamada uzun yıllar geçmeden yeni bir imar barışı düzenlemesi beklemenin yanlış olduğunu ifade etmişti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri