Çevre Bakanlığı İmar Barışı Uygulamasını Yeniden Gündeme Getirir Mi?

Çevre Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıl sonunda sona eren İmar Barışı düzenlemesi uygulamasına ilişkin vatandaşlar yeni bir adım atılıp atılmayacağını merak ediyorlar.

Çevre Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıl sonunda sona eren İmar Barışı düzenlemesi uygulamasına ilişkin vatandaşlar yeni bir adım atılıp atılmayacağını merak ediyorlar. Bu konuda 2020 yılı veya daha sonra ki süreçlerde yeni bir başvuru sürecinin başlamasına ilişkin taleplerin oluştuğu son dönemlerde konuya dair detayları inceliyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın geçtiğimzi yıllarda uygulamaya koyduğu ve 2019 yılının Haziran ayında başvuru süreci dolan İmar Barışı uygulamasının yeniden başlayıp başlamayacağı araştırılıyor.



Bakanlığın Aralık 2019 sonunda son ödemeleri almasının ardından bundan sonraki süreçte vatandaşlar artık taksit ödemeleri yapacaklar. Kaçak ve kayıtsız yapıların kontrol altına alınması amacıyla uygulanan proje yeniden tekrarlanır mı?



İMAR BARIŞI UYGULAMASI İKİNCİ DEFA ÇIKAR MI?



İmar Barışı uygulamasına dair ilk resmi açıklama Çevre Bakan Yardımcısından gelmişti. Bu konuda özellikle 2019 yılı sonunda ve 2020 yılı başında ortaya atılan iddialar üzerinde bir açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş bakanlığın önümüzdeki yıllarda ki öngörüsüne dair şu ifadeleri kamuoyu ile paylaşmıştı.



"Bu, kesinlikle mümkün değil, böyle bir şey olmayacak. Bu beklenti zaten yanlış. İmar Barışı'nın belki on yıllar içinde tekrarı bile mümkün değil. Çünkü 10 milyon yapı kayıt altına alındı. Bu binaların daha yasal duruma, yani kat mülkiyeti, tapuya geçirilmesiyle ilgili süreçler var. Onlar devam edecek. Tekrar İmar Barışı beklentisi yanlıştır. Duyarsanız da inanmayın. Böyle bir şey mümkün değil."

O dönem yapılan bu açıklamanın ardından konuya ilişkin resmi bir açıklamada bulunulmadı. Bundan sonraki süreçler için ise imar barışı uygulamasında başvuruları alınan yapılar için çalışmaların tamamlanması beklenecek. İkinci bir düzenlemenin ise kısa süre içerisinde çıkması beklenmiyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri