Çevre Bakanlığı'nın Yeni Dönem Argümanları! İlk Sırada Ucuz Konut Sağlama Var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önümüzdeki yıllara ilişkin yapmış olduğu konuşmasında, konut taleplerinde meydana gelebilecek değişiklilere ve bakanlığın bu farklılık adına yürüttüğü çalışmalara değindi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önümüzdeki yıllara ilişkin yapmış olduğu konuşmasında, konut taleplerinde meydana gelebilecek değişiklilere ve bakanlığın bu farklılık adına yürüttüğü çalışmalara değindi.

Emlak365.com - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, medya alanında gerçekleştirilen bir etkinliğe video konferans üzerinden katıldı. Etkinlik kapsamında detaylı bir konuşma gerçekleştiren Bakan Murat Kurum, merak edilen konu başlıklarını ele aldı. Konuşmasında koronavirüs salgını sonrası dönem için oluşabilecek tercih değişikliklerine değinen Murat Kurum, Çevre Bakanlığı'nın yeni dönem argümanlarını açıkladı.

KORONAVİRÜS SALGINIYLA KONUT TERCİHLERİ DEĞİŞECEK

Dünyada ve Türkiye'de yaşam şeklini insanların alışkanlıklarını değiştiren koronavirüs salgını hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, insanların konut tercihlerinin değişeceğini ifade etti. Bakanlık olarak önümüzdeki süreçler herşeyin gözden geçirileceğini ifade eden Bakan Kurum belki birçok yapının yeniden inşa edileceğini söyledi.

Murat Kurum konuşmasının devamında yeni normal dönemde uygulanacak yeni argümanlara değinerek, “Özellikle yeni normal dönemde bakanlık olarak şehircilikte dört temel argümanı önemsiyoruz. İnsanın temel ihtiyaçlara erişimine her zamankinden daha çok odaklanıyoruz. Ucuz konut sağlama ve meydanlar, açık alanlar, millet bahçesi gibi yeni kamusal alanlar oluşturma noktasında daha çok gayret gösteriyoruz." açıklamasında bulundu.

Bundan sonraki dönem yapılarında konut etrafına serpiştirilen birkaç donatı anlayışı olmayacağını sözlerine ekleyen Bakan Kurum, donatı merkezli bir konut anlayışını hâkim kılmak için çaba gösteriyoruz, dedi. Murat Kurum konuşmasını ise "İnsan sağlığını en iyi noktaya taşımaya gayret ediyoruz. Projelerimizin merkezine çevreyi, doğayı, mavi ve yeşil alanları getiriyoruz. Bugün hamdolsun merkezinde insan olan kentsel dönüşümle; afetlere hazır, kimlikli, engelli dostu şehirler inşa ediyoruz.” sözleri ile tamamladı.

Emlak Haberleri Haberleri