Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Açıkladı: Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Son Durum, Ne Zaman Başlayacak?

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu. Elazığ'da 24 Ocak tarihinde yaşanan depremin ardından başlatılan çalışmaları ve inşa edilen deprem konutlarını yerinde incelemek üzere TOKİ Başkanı Bulut ile beraber Elazığ'a giden Bakan Kurum önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde incelemek üzere düzenlenen programa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hem deprem konutları hem de Fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yeni açıklamalarda bulundu.



FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI YENİDEN NE ZAMAN BAŞLAYACAK, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI NE ZAMAN MÜDAHALEDE BULUNULACAK?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat sonrasında Fikirtepe Kentsel Dönüşüm sorunlarını çözeceklerini dile getiren Bakan Kurum konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında "Kentsel dönüşüm ülkemizde terörle mücadele kadar önemli ve siyaset üstü bir mesele. Nerede riskli binası varsa, nerede dönüşmesi gereken bir alan varsa Bakanlık olarak Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 81 ilimizde 83 milyon vatandaşımızı ilgilendiren tüm projelerde vatandaşımızın ve belediyelerimizin yanındayız.



Devam eden müteahhitlere bir ay süre vermek ve inşaatların sürecini izlemek, diğer taraftan devam etmeyen ve bekleyen bugüne kadar başlamamış, başlamış ama fiilen bir ilerleme gerçekleşmemiş alanlara da gidip burada ne yaptıysak Fikirtepe'de de İstanbul'a yakışacak bir projeyi gerçekleştiriyor olacağız" diyerek çalışmalara bir ay içerisinde başlayacaklarını müjdeledi.



FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM SON DURUM NE?



Bakan Murat Kurum 2007 yılında başlatılan çalışmaların müteahhitlerden ve vatandaşlardan kaynaklanan sorunlar nedeni ile sekteye uğradığını belirterek İstanbul'un en önemli lokasyonlarından biri olan Fikirtepe'nin TOKİ ve Emlak Konut tarafından resen uygulama kapsamında yenileneceğini söyledi. Çalışmalar için bölgedeki müetahhitlere 1 ay süre verdiklerini belirten Bakan Kurum bu sürenin sona ermesinin ardından devlet olarak sahaya ineceklerini dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri