Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Milletvekillerinin Kanal İstanbul Sorularına Cevap Verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM'de milletvekillerinin sorularına cevap vererek Kanal İstanbul projesi ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM'de milletvekillerinin kendisine yönelttiği sorulara yanıt verdi. Bakan Murat Kurum kendisine yöneltilen Kanal İstanbul soruları hakkında çok kritik açıklamalar yaptı.

KANAL İSTANBUL'U YAPACAĞIZ

Kanal İstanbul'un yapılacağının altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kanal İstanbul projesini yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu projeyi 2013 yılında milletimizle paylaştı. Milletimiz Kanal İstanbul projesine destek verdi ve bu destekten alınan güvenle proje dünyaya ilan edildi.” dedi.

ÇED RAPORUNU 200 BİLİM İNSANI HAZIRLADI

Kanal İstanbul için ÇED raporunun 200 bilim insanı ile hazırlandığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kanal İstanbul için hazırlanan ÇED raporunda 200 bilim insanının emeği var. Buradaki bütün etkenler, doğal kaynakların korunması gibi bütün hassasiyetler ÇED raporunda yer almıştır. Kanal İstanbul ile alaklı atılacak olan tüm adımlar da bu ÇED raporu çerçevesinde atılacak.” ifadelerini kullandı.

SU KAYNAKLARINA VE EKOLOJİK ALANA ZARAR VERİLMEYECEK

Kanal İstanbul projesi ile çevreye herhangi bir zarar vermeyeceğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kanal İstanbul projesi ne su kaynaklarına ne de ekolojik alana zarar vermeyecektir. Zaten böyle bir zararın ihtimali bile olsa ilk önce buna biz karşı çıkarız, izin vermeyiz. Projenin fizibilitesi ile alakalı olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile koordineli olarak çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL'A YENİ REZERV ALAN KAZANDIRILACAK

Kanal İstanbul ile İstanbul'a yeni bir rezerv alan kazandırılacağını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kanal İstanbul projesinin ytapılan planlamasında İstanbul'a çeşitli kazanımları da sağlamak için hassasiyet gösteriyoruz. Bu planlamanın sonucu olarak İstanbul'a yeni bir rezerv alanı kazandırılmış olacak. İstanbul'un nefes alacağı yeşil alanların planlamasını da yapıyoruz.” dedi.

MARMARA DENİZİ'Nİ KORUYACAĞIZ!

Kanal İstanbul ile alakalı olarak tüm riskleri göz önüne alarak çalışma yaptıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kanal İstanbul projesi ile Marmara Denizi'ni tamamen öldürecek şeklinde bir anlayış kesinlikle söz konusu bile değildir. Su testlerinden deprem öngörülerine kadar en küçük ayrıntılara kadar çalışma yapıldı. Hem denizimizi koruyacağız hem de Kanal İstanbul'u yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Emlak Haberleri Haberleri