Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Yanıtladı: Kanal İstanbul Projesi Yapılacak Mı, İptal Mi Edilecek?

Son dönemde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gündeme gelen Kanal İstanbul projesi hakkında iptal edileceği yönündeki söylentilerin artması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.

Son dönemde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gündeme gelen Kanal İstanbul projesi hakkında iptal edileceği yönündeki söylentilerin artması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamalar haberimizde....

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açılması nedeni ile bir kere daha gündeme gelen Kanal İstanbul projesi hakkında son açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafındnan yapıldı.



KANAL İSTANBUL PROJESİ YAPILACAK MI?



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul projesine şiddetle karşı çıkması üzerine iptal edilip edilemeyeceği tartışmaya açılan Kanal İstanbul projesi hakkında en yetkili isimlerden biri olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu.



Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçe sunumunu gerçekleştiren Bakan Kurum daha sonra basın mensupları tarafından yöneltilen soruları yanıtladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum basın mensupları tarafından yöneltilen projeden vazgeçilip vazgeçilmeyeceği yönündeki soru üzerine "Projeden herhangi bir vazgeçilme söz konusu değil. Şu anda yapılması gereken planlama süreci, yine ÇED süreci ilerletiliyor. Bu çerçevede süreç yürüyor. Herhangi bir aksama, problem yok" diyerek sürecin devam edeceğini duyurdu.



Hatırlanacağı üzere Kanal İstanbul projesi ilk olarak 2011 yılında gündeme gelmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "en büyük hayalim" sözleri ile projenin Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini duyurmuştu. Aradan geçen uzun süreye rağmen projenin halen ihale sürecine geçilemedi ancak ÇED sürecine geçiş yapılmıştı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri