Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Duvar Talimatı!

3 ay içerisinde 8 farklı yerde çöken istinat duvarlarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan talimat geldi.

3 ay içerisinde 8 farklı yerde çöken istinat duvarlarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan talimat geldi. Detaylar haberimizde...

3 Ay içerisinde tam 8 farklı bölge de istinat duvarı çöktü. Çöken istinat duvarları'nın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hızlı bir şekilde harekete geçti. En son yaşanan İstanbul Kağıthane'de göçen ve sonunda 2 bina'nın yıkılmasına 19 binanın da boşaltılmasına sebep olan istinat duvarları İstanbul valiliği harekete geçti.



İstinat Duvarı 2 Bina'nın Yıkımına Sebep Oldu!



Kağıthane'de geçtiğimiz günlerde göçen istinat duvarının ardından bina çökmüştü. Hemen yanında ki bina ise aynı riski taşıdığıu dolayısıyla kontrollü bir yıkım gerçekleştirildi. Bu durumlara sebep olan istinat duvarı gündeme otururken, can kaybının olmaması sevindiriyor.



3 Ayda 8 İstinat Duvarı...



Yapılan araştırmaya göre 3 ay'da tam 8 istinat duvarı çöktü. En çok maddi hasar Kağıthane'de meydana geldi.



Bakanı Murat Kurum'dan Duvar Talimatı?



İstanbul Kağıthane'de yaşanan son olayların ardından Valiliğe il genelinde başlamış ama devam etmeyen bütün projelerin istinat duvarlarının tespitinin yapılması yönünde talimat verildi.



1 Yılı Geçmişse Dikkat!!!



İstinat duvarı yapılırken çok dikkat edilmesi gerekli'dir. zeminden gelen suların duvarın zeminine sızmadan dışarı akması için özellikle birden fazla kanal yapılması çok önemli olduğu vurgulandı. İstinat duvarının genelde 1 yıllığına yapıldığını bu zamanın geçmesinden sonra duvarın kendini yavaş yavaş bırakabileceğini uzmalar vurguluyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri