Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan İklim Kanunu, Kentsel Dönüşüm ve İnşaat İzni Açıklaması!

Türkiye son yıllarda üst üste yaşanan sel ve heyelan felaketleri ile boğuşmaya devam ederken konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklaması geldi.

Türkiye son yıllarda üst üste yaşanan sel ve heyelan felaketleri ile boğuşmaya devam ederken konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklaması geldi. İklim Değişikliğiyle Mücadele Raporu'nu meclise sunacaklarını belirten Bakan Kurum sel, heyelan, taşkın ve erozyon riski bulunan alanlara kesinlikle inşaat izni vermeyeceklerini duyurdu.

İKLİM KANUNU ÇIKACAK, RİSKLİ ALANLARDA BULUNAN YAPILAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE TAŞINACAK, İNŞAAT İZNİ VERİLMEYECEK!

Düzenlenen yeni kanun ile riskli olarak belirlenen alanlarda kesinlikle inşaat izni verilemeyecek. Bu alanlarda bulunan daha eskiden yapılan binalar ise kentsel dönüşüm kapsamına alınarak başka yerlere taşınacak. İklim Değişikliğiyle Mücadele Çalıştayı'nda oluşturulan 14 maddelik sonuç bildirgesi okunurken iklim kanunu hakkında bilgi veren Bakan Murat Kurum "İklim Kanunu için temel ilke, sorumluluk ve eylemleri içeren kapsamlı bir İklim Değişikliğiyle Mücadele Raporu'nu Meclisimizin takdirine sunacağız. Bu çok detaylı bir çalışma. İnşallah Meclisimizin çıkaracağı İklim Kanunu'na da gerekli altyapıyı sağlayacak ve altlık oluşturacaktır" dedi.

Yürütülen çalışmalar ile 7 bölgede bulunan tüm alanların iklim değişikliği ile uyumlu hale getirilecek. Bölgesel İklim Değişikliği Eylem Planı meclisin onay vermesi ile İklim Kanunu ile desteklenecek. Kanunun onaylanması ile birlikte riskli alanlarda daha önce yapılan tüm binalar kentsel dönüşüm programı kapsamında güvenli olarak belirlenen alanlara taşınacak. Hem boşaltılan alanlara hem de boş olan bu yerlerde kesinlikle yapılaşmaya izin verilmeyecek. Bu sayede yoğun yağış ve seller sonrasında oluşan büyük maddi hasarlardan şehirlerden korunurken hem can hem de mal güvenliği sağlanmış olacak.

Emlak Haberleri Haberleri