Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan İmar Barışı ve Deprem Vergisi Açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021 yılı bütçesinin sunumunu gerçekleştiren Bakan Murat Kurum TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021 yılı bütçesinin sunumunu gerçekleştiren Bakan Murat Kurum TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son dönemin en çok tartışılan iki konusu olarak öne çıkan deprem vergisi ve imar barışı konusunda da yeni açıklamalar geldi. İmar barışına kaç kişi başvuruda bulundu, kaç liralık yapı kayıt belgesi ücreti toplandı, deprem vergileri ne oldu, nereye harcandı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de yaşanan 6.9 şiddetindeki depremin ardından bir kere daha gündeme gelen deprem vergileri ve imar barışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Murat Kurum 2021 yılı bütçe görüşmeleri sonrasında basın mensupları tarafından yöneltilen sorular üzerine bugüne kadar devlet tarafından toplanan deprem vergileri ve imar barışı hakkındaki rakamları duyurdu.



ŞİMDİYE KADAR KAÇ LİRALIK DEPREM VERGİSİ TOPLANDI, TOPLANAN DEPREM VERGİLERİ NE OLDU?



İzmir depremi sonrası CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirelen deprem vergileri hakkında açıklama yapan Bakan Kurum "Devletimiz 17 yılda 147 milyar lira deprem vergisi toplamıştır. Bu toplanan vergilerin 8 katını yani 1,21 trilyon lirayı deprem bölgelerine ve depremzede vatandaşlarımıza harcamıştır.



Bu kadar para yalnızca depremin yaşandığı yerlerde mi harcanmıştır? Hayır, sadece deprem bölgelerinde değil. Deprem öncesinde hazırlık için devletimiz gitmiş, tüm Türkiye'yi kapsayan hazırlık, güçlendirme ve önleme çalışmaları yapmıştır. Riskli görülen binlerce kamu binası depreme karşı güçlendirilmiştir" ifadeleri ile toplam para tutarı ve harcanan rakamı duyurmuş oldu.



İMAR BARIŞI İÇİN 7 MİLYON KİŞİ BAŞVURU YAPTI DEVLETİN KASASINA 25 MİLYAR YAPI KAYIT BELGESİ PARASI GİRDİ!



Depremle beraber yeniden gündeme gelen imar barışı hakkında da bilgi veren Bakan Kurum imar barışı için son başvuru tarihine kadar toplamda 7 milyon 285 bin kişinin yapı kayıt belgesi için başvuru yaptığını söyledi. Yapılan başvuru sonrasında yapı kayıt belgesi ücreti olarak tahsil edilen rakam ise 25 milyar 317 milyon lira olarak açıklanırken yapılan bu düzenleme ile sorunlu yapıya sahip olan milyonlarca kişinin devlet ile barışma şansı yakaldıkları dile getirildi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri