Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Millet Bahçeleri Ve Ankara Projeleri Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet bahçelerinin koornavirüs ile mücadelede önemli bir bileşen olduğunu söyledi. Ayrıca Bakan Kurum millet bahçelerinin aynı zamanda iklim değişikliğinin olumsuz etkileri karşısında önleyici faktörünün de olduğunu ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sincan Belören Millet Bahçesi'nde düzenlenen Millet Bahçeleri İlk Fidanla Buluşuyor organizasyonuna katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Kurum Belören Millet Bahçesi'ne mevcuttaki 50 dönümlük alanının 4 katı genişliğinde bir alanı daha ekleyerek Sincan'a kazandıracaklarını belirtti.

MİLLET BAHÇELERİ KORONAVİRÜS İLE MÜCADELENİN BİLEŞENİ

Açıklamalarını sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İnsanlık alemi olarak bugünlerde mücadele edilen iki ana sonumuz var. Bunların birincisi tüm dünyanın başına bela olan koronavirüs salgını. Bir diğeri ise iklim değişikliğidir. Bizim millet bahçelerimiz iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini bertaraf etmede rol alabildiği gibi koronavirüs ile mücadelede önemli bir bileşen de olabilmektedir.” dedi.



GENÇLERİMİZ MİLLET BAHÇELERİ İLE İSTİHDAM EDİLİYOR

Millet bahçelerinin kıymetinin bugünlerde çok daha fazla anlaşıldığını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2017 yılında açıkladığı 81 ilimize millet bahçesi hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bahçelerimizin içerisinde bulunan tüm donatıları salgın hastalıkların yayılmasını engelleyici genişliklerde yapıyoruz. Hem şehirlerimizin dokusuna uygun hem de insanlarımızın kültürlerine uygun millet bahçeleri ortaya çıkartıyoruz. Ayrıca millet bahçeleri şehirlerin ekonomik hayatlarına da dokunabilen projeler oluyor. Yüzlerce gencimiz millet bahçelerimizin planlama, uygulama ve tasarım süreçlerinde istihdam ediliyorlar.” ifadelerini kullandı.

ANKARA'DA 12.500 SOSYAL KONUTUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da yapılan projeler hakkında da konuşarak, “Çok sayıda projeyi Ankara'da hayata geçirmeye devam ediyoruz. 91 bin sosyal konutu bitirdik ve vatandaşlarımıza teslim ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 50 bin ve 100 bin sosyal konut projeleri kapsamında Ankara'da 12.500 sosyal konutumuzun yapımı devam etmektedir. Ankara'ya çok sayıda proje inşa ediyoruz. Modern kamu binaları, sokak sağlıklaştırma projeleri, cephe yenileme çalışmaları gibi faaliyetlerimiz ile Ankara'nın çehresini kentin kimliğine uygun bir biçimde değiştiriyoruz.” dedi.

Emlak Haberleri Haberleri