Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Son Dakika İmar Barışı Başvurusu Açıklaması!

7 milyon kişinin başvuruda bulunduğu imar barışı hakkında İzmir depremi sonrası yeni tartışmalar başlamıştı.

7 milyon kişinin başvuruda bulunduğu imar barışı hakkında İzmir depremi sonrası yeni tartışmalar başlamıştı. İmar barışı başvurusu yapamayanlar ya da başvuruda bulunduğu halde yapı kayıt belgesi ücreti ödemediği için başvurusu iptal edilenler yeni bir imar affı müjdesi beklerken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Detaylar haberimizde..

Özel bir televizyon kanalının canlı yayın programına konuk olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir depremi sonrası yeniden gündeme gelen ve büyük tartışmalara neden olan imar barışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



YAPI KAYIT BELGESİ ALANLARIN BELGELERİ VE İMAR BARIŞI BAŞVURUSU İPTAL EDİLİR Mİ?



Hatırlanacağı üzere İzmir'de yaşanan deprem sonrası 17 bina yıkılmış ve bu binaların enkazı altında kalan 115 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Depremin hemen ardından meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları imar barışı konusunu gündeme taşımış, yapı kayıt belgesi alan çok sayıda riskli yapının deprem tehlikesini arttırdığını, bu belgelerin iptal edilerek bu yapıların acilen yıkılmaları gerektiğini dile getirmişti.



İMAR BARIŞI BAŞVURUSU HAKKINDA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA



Bakan Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında imar barışı için yapılan 7 milyon başvuru olduğunu belirterek bu süreçte başvuru sahiplerinin belediye hizmetlerinden faydalanamadığını dile getirdi. İmar barışının devlet tarafında bu sorunların çözülmesi için çıkarıldığını belirten Bakan Kurum "Bu hizmetleri alabilecek bir altyapıya kavuşmuş oluyor. İmar Barışı başvurusu binasının sağlam olduğunu göstermiyor.



İmar Barışı bizim kentsel dönüşüm projemize engel bir durum değil. Vatandaşımız binasını yenileyeceği zaman eski imar haklarına dönmek zorunda. İmar barışına başvurmuş ama binası riskli...Bu yapılara ilişkin olarak güçlendirme imkanı getirdik. Güçlendirme yapacağınız zaman belediyede detaylı tadilat ruhsatı olduğu için. Eskiden veremiyordu belediye. Çünkü imara aykırı durumdaydı. Şimdi güçlendirme ruhsatı alınabilir" diyerek imar barışının kentsel dönüşüme engel olmadığını vurguladı.



Aksine eskiden imar barışından yararlanamayan kaçak yapılar artık bu belge sayesinde bina güçlendirme ve kentsel dönüşüm başvurusu yapabiliyorlar.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri