Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açıkladı: İpotekli Konut Satışları Patladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile ipotekli konut satış rakamları üzerinde yaşanan artışı duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile ipotekli konut satış rakamları üzerinde yaşanan artışı duyurdu. Açıklanan rakamlara göre Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan ucuz kredi kampanyası ile ipotekli konut satış rakamlarında patlama yaşandığı ilan edildi. Detaylar haberimizde...

Kredili konut satış rakamları hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son dakika açıklaması yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile Temmuz ayında kredili konut satışlarında yaşanan patlama gözler önüne serildi.



TEMMUZ AYINDA KREDİLİ KONUT SATIŞ RAKAMLARI 141 BİNİ AŞTI!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Temmuz ayındaki kredili konut satış rakamlarına ilişkin veriler kamuoyu ile paylaşıldı.



Yapılan açıklama ile "Temmuz ayında kredili konut satışı, 141 bin 434 işlemle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1000 arttı" denilerek yaşanan rekor gözler önüne serdi.



HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK MÜJDE VERMİŞ, ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK UCUZ KONUT KREDİSİ VERMEYE BAŞLAMIŞTI



Korana virüs salgını döneminde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de konut ve otomotiv sektörü büyük darbe almış özellikle de konut satış rakamları nerede ise durma noktasına gelmişti.



Pandemi ile mücadele konusunda alınan zorunlu karantina tedbirleri kapsamında konuta olan talep azalırken sınırların kapatılması ile yabancılara konut satışında da frene basılmıştı. Süreçte yaşanan olumsuzluklar üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye'de 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile yeni normale geçiş sürecine başlandığına ve ekonominin açılması adına kamu bankaları üzerinden düşük faizli konut kredisi verileceği ilan edilmişti.



Yapılan açıklamalar sonrasında kamu bankaları arasında yer alan;



Ziraat Bankası,



Halkbank,



Vakıfbank,



Vakıf Katılım Bankası ve



Ziraat Katılım Bankası üzerinden ucuz finansman oranları ve vade koşullarında vatandaşa konut alımları için para desteği sağlanmıştı.





HAZIRAN AYINDA HIZ KAZANAN SATIŞ RAKAMLARI TEMMUZ AYINDA REKOR KIRDI!



Yapılan faiz indirimleri ile kamu bankaları sıfır konutlar için yüzde 0.64 ve ikinci el konutlar için ise yüzde 0.74 faiz oranı ile konut kredisi desteği sağlamaya başlamıştı.



Faiz indirimi hamlesi sonrasında Haziran ayında TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamları yüzde 200 oranında artış göstererk 190 bin barajını aşmış, konut satış rakamları tarihi rekor kırmıştı.



Ağustos ayı itibari ile ise ne yazık ki kamu bankaları ikinci el konut kredisi paketinde faiz artışına gitti. Sıfır konut satışlarını teşvik etmek amacı ile kamu bankaları ikinci el konut alımlarında uygulamış oldukları kredi faiz oranını önce yüzde 0.79 seviyesine ardından ise 0.87 seviyesine çekmişti.



Temmuz ayında da yükselen konut fiyatlarına rağmen konut satış rakamlarının iyi bir rekor rakamı ile ayı kapatması beklenirken Ağustos ayında ise yapılan faiz artışları sonrası vatandaşın konuta olan talebi takip edilecek.



SIFIR KONUT SATIŞI RAKAMLARI İÇİN TAPU HARCI İNDİRİMİ VE KONUTTA KDV İNDİRİMİ BEKLENTİSİ SÜRÜYOR!



İnşaat sektörü ikinci el konut satış rakamlarının sıfır konutları ikiye katlaması üzerine vatandaş açısından sıfır konutları daha cazip hale getirmek ve sıfır konuta olan talebi arttırmak için hükümetten tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimi sadece sıfır konutları kapsayacak yeni düzenlemeler yapmasını talep ediyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri