Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İle Arnavutluk Arasında Afet Konutu Yapımı İş Birliği Anlaşması İmzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Türkiye ile Arnavutluk arasında Afet Konutu yapımı iş birliği sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Türkiye ile Arnavutluk arasında Afet Konutu yapımı iş birliği sözleşmesi imzalandığını duyurdu. İmzalanan sözleşme ile beraber Türkiye kardeş ülke Arnavutluk'ta TOKİ eli ile 522 afet konutu inşa edecek. Detaylar haberimizde...

Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum arasında Arnavutluk'un Laç şehrinde inşa edilecek olan 522 konutluk proje için resmi imzalar atıldı.



522 ADET AFET KONUTU İNŞA EDİLECEK



522 adet konut, 37 adet ticari ünite ve 375 araç kapasiteli otopark yapım işini kapsayan "Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Sözleşmesi" iki kardeş ülke arasında imzalandı.



Türkiye ile Arnavutluk arasında atılan imzaların ardından açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Bugün imzalayacağımız 'Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Sözleşmesi', Arnavutluk Laç şehrine yapacağımız 522 konut, 37 ticari ünite ile 375 araçlık kapalı otopark inşaatlarını içeriyor. Bu sözleşme ile süreci resmen başlatmış oluyoruz. Konutlarımızın projelerini Arnavutluk'taki kardeşlerimizin konut kullanma alışkanlıklarına, Arnavutluk'un yerel mimarisine uygun olacak şekilde hazırladık" diyerek proje hakkında bilgi verdi.





TOKİ tarafından yapılacak olan konutların mümkün olan en kısa sürede tamamlanması için çalışacaklarını belirten Bakan Kurum TOKİ'nin Türkiye'de 1 milyona yakın bağımsız bölümün inşasını tamamladığını belirterek bu deneyimin Arnavutluk projesinde de başarıyı getireceğini söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri