Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından 1500 Yapı Kayıt Belgesi İptal Edildi, 499 Kaçak Yapı Yıkımı Gerçekleştirildi!

Aralarında lüks oteller, konut ve villa projeleri gibi çok sayıda yapının yer aldığı imara aykırılık bulunan 499 yapı yıkıldı.

Aralarında lüks oteller, konut ve villa projeleri gibi çok sayıda yapının yer aldığı imara aykırılık bulunan 499 yapı yıkıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından kaçak yapı cezası denetimleri hız kazanırken Bakanlık imara aykırılık tespit edilen yapılarda yıkım çalışmalarına da devam ediyor. Yine imar barışı kapsamında verilen yapı kayıt belgeleri de inceleniyor. Bakanlık yapı kayıt belgesi iptali için süreci titizlikle yürütüyor. Detaylar haberimizde...

İmar barışı başvurusu dönemini fırsat bilerek hukuka aykırı bir şekilde artan kaçak yapılaşma konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri göz açtırmıyor.



Bir yandan imar barışı başvurusu ile alınan yapı kayıt belgesi işlemleri tek tek inceleniyor, bir yandan da aykırılık olan yapı kayıt belgeleri için iptal ve kaçak yapılar için yıkım çalışmaları sürüyor.



İMAR DENETÇİLERİ İŞ BAŞINDA! 1500 YAPI KAYIT BELGESİ İPTALİ GERÇEKLEŞTİ!



Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gülistan Alagöz tarafından yapılan habere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı kayıt belgesi denetimlerine hız verdi.



Konu hakkında açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “İmara aykırı, doğal güzelliklerimizi bozan yapıların tespiti ve yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl 2 kez ziyaret ettiğimiz Muğla’nın Bodrum ilçesinde kıyı ve koylarda denetimler gerçekleştirmiş, imara aykırılıklar taşıyan yapıların yıkılacağı sözünü vermiştik. ,



Çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Bugüne kadar bölgede çalışan imar denetçilerimizin tespitleri doğrultusunda Bodrum kıyılarında 18 ayrı otel projesinin ve plaj işletmesinin imara ve ruhsata aykırılıklar taşıyan ünitelerinin yıkımını gerçekleştirdik, yapı sahiplerine idari para cezaları uyguladık. İlçeleriyle birlikte Muğla’da 499 yapının yıkımı tamamlandı” diyerek denetimlerin ve yıkımların süreceğini açıkladı.



ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TARAFINDAN HAKKINDA KISMİ YIKIM KARARI VERİLEN KONUT PROJELERİ HANGİLERİ?



Varyap



EpIque Island



Besa



Deniz GYO



Rüzgar PoInt



Mandarin OrIental



Mesa



Murataş



Four Seasons



NEF Gökçebel



Masanda Akfen



NEF Gölköy



Perataş



İnci Turizm



Paramount Otel



Mahidevran Otel



Dodo Beach



Volln Beac



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri