Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü Çok Sayıda Müteahhit İçin İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Çıkardı!

Son dönemde inşaat sektörü demir ve çimento fiyatlarına gelen yüksek zamlardan şikayet ederken ekonomide yaşanan dalgalanma kamu müteahhitlerini de vurdu.

Son dönemde inşaat sektörü demir ve çimento fiyatlarına gelen yüksek zamlardan şikayet ederken ekonomide yaşanan dalgalanma kamu müteahhitlerini de vurdu. Kamu müteahhitleri almış oldukları ihalelerde ortaya çıkan yüksek fiyat farkları ve dolar kurunda yaşanan yükseliş sonrası ekonomide ki dalgalanmadan nasibini alırken ne yazık ki ihale şartlarını yerine getiremedikleri için ihale yasaklı listesi içerisine girdi. İşte ÇŞB Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yasaklama kararları!

Kamu ihalesi alan ancak ihale sözleşmesinde ki şartları zamanında ve tam olarak yerine getiremeyen kişilerin ilan edildiği yeni ihalelere katılmaktan yasaklama kararları yayımlandı.



1 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni listede 26 müteahhit ve inşaat şirketi ihale yasaklısı konumuna düştü.



GELEN ZAMLAR KAMU MÜTEAHHİTLERİ İÇİN YÜK OLUŞTURDU!



Son aylarda dolar kurunda yaşanan yükseliş, ekonomik dalgalanma, bankaların borçlanma maliyetlerinin ve kredi faiz oranlarının rekor bir hızla yükselişe geçmesi müteahhitleri köşeye sıkıştırırken birde üzerine eklenen demir ve çimento fiyatlarına yüzde 40'a varan oranlarda zam yapılması müteahhitlerin almış oldukları ihalelerde verdikleri fiyatları tutturmalarını imkansız hale getirdi.



Bir çok müteahhit yeniden ihalelerde fesih ve yapılandırma hakkını yeniden gündeme getirirken fiyat farkı verilmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi.



HAKKINDA İHALELERE KATILMAKTAN YASAKLAMA KARARI VERİLEN MÜTEAHHİTLER VE İNŞAAT ŞİRKETLERİ LİSTESİ




  1. Mustafa Gezer
  2. Naci Koralp
  3. Hasan Hüseyin Oturak
  4. Bahattin Günyer
  5. Bekir Avucuoğlu
  6. Zeynep Cevindik
  7. Metin Çetin Kurt
  8. Suna Bozkurt
  9. Sena Tur. Taş. İnşaat Taah. Tic. LTD. ŞTİ.
  10. Selma Dokur
  11. Urfa Tarım ve Veteriner Gıda İnş. San. ve Tic. LTD. ŞTİ.
  12. Hasan Kozuk
  13. Battal Karakuş
  14. Fikri Özdemir
  15. Bilal Yılmaz
  16. Erşan LTD. ŞTİ.
  17. Adnan Çeken
  18. Balıkesir Uğur Yapı Market San. LTD. ŞTİ.
  19. Barış Atmaca
  20. Cemalettin Seren
  21. Emel Altıntaş
  22. Murat Şahin
  23. Mücahit Çobanoğlu
  24. Nazlı Demirhan
  25. Necmettin Uzan
  26. Yaşar Akbaş




Listenin tamamına PDF formatı ile ulaşmak için TIKLAYINIZ...



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri