Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler GM Çok Sayıda İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü 25 Eylül 2020 tarihli Resmi Gazete ile çok sayıda kişi ve kurum için ihalelere katılmaktan yasaklama kararı aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü 25 Eylül 2020 tarihli Resmi Gazete ile çok sayıda kişi ve kurum için ihalelere katılmaktan yasaklama kararı aldı. İhalelere katılmaktan yasaklama kararı çıkan kişi ve kurumların isimleri haberimizde...

25 Eylül 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü kararları ile çok sayıda ihalelere katılmaktan yasaklama kararı alındı.



Bakanlık tarafından yayımlanan kararlar kapsamında 12 firma / şahıs ihale yasaklı listesi içerisinde yer aldı.



ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI YEREL YÖNETİMLER GENEL MÜDÜRLÜ İHALE YASAKLI LİSTESİ







Listenin tamamına ulaşmak için TIKLAYINIZ...



İHALE YASAKLISI NE DEMEK?



Her firma katılmış olduğu ihale ile beraber belirli yükümlülükleri yerine getirmeyi kabul eder. İhaleyi kazanan firma ya da şahıs bu yükümlülükleri yerine getirmeyi taahhüt ettiği bir sözleşme imzalar. Bu sözleşme kapsamında yer alan sözlerin zamanında ve tam olarak yerine getirilmediği durumlarda ise belirli bir ceza ödeyeceğini de taahhüt etmiş olur.



İşte Bakanlık bünyesinde düzenlenen ihaleleri kazanmasına rağmen imza atmış olduğu sözleşmenin kendisine yüklemiş olduğu sorumlulukları tam ve eksiksiz olarak yerine getirmeyen imza sahipleri ihale yasağı listesi içerisine alınır. Bu kişi ve kurumların sözleşmeye uymasını sağlamak adına uygulanan bir yaptırımdır.



İhale yasağı alan kişiler yasak ilan metninde belirlenen süre boyunca bir daha açılacak olan Bakanlık, kurum ya da tüm ihalelerden yasaklama kararı almaktadır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri