Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Esasları Yeniden Belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usûl ve Esasları Hakkında Yönetmelik 12 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usûl ve Esasları Hakkında Yönetmelik 12 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında çalışma usul ve esasları yeniden belirlenmiş oldu. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usûl ve Esasları Hakkında Yönetmelik yürürlüğe girdi.



Yayımlanan yeni yönetmelik ile beraber Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının çalışma usûl ve esasları yeniden belirlenmiş oldu.



ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI YÜKSEK FEN KURULU BAŞKANLIĞININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK













FEN KURULU 17 ÜYEDEN OLUŞACAK!



Yapılan düzenleme ile Fen Kurulu'nun 17 üyeden oluşmasına karar verildi. Bu üyelerden birinin Başkan birinin ise Hukukçu olması zorunluluğu getirildi.



Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapım ve yapım ile ilgili danışmanlık hizmet işlerine ilişkin sözleşmelerin uygulanmasında; sözleşmede bulunmayan veya fiyatı belirli olmayan işlerin fiyatının tespiti, ihale dokümanını oluşturan belgeler arasındaki uyumsuzluk, iş programı ihtilafları, fiyat farkı ödenmesi ve hesaplanması, sürenin uzatılması ve ödenek aktarılması, geçici ve kesin kabul işlemleri, gecikme halinde uygulanacak cezalar, yaptırılabilecek ilave işler ve iş eksilişlerinde sözleşme anlaşmazlıklarını ilgili idarenin talebine istinaden inceleyip karara bağlanması kurumun görev ve yetki alanları arasında yer alacak.



Kurulun toplantı tarihleri konusunda ise açıklanan ifade de başkanın çağrısı şartı yer aldı. Yani Fen Kurulu başkanın toplantı çağrısı yapması halinde gündemi görüşmek üzere bir araya gelecek.



En az üçte 2 çoğunluk sağlanması halinde toplantı gerçekleşecek.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri