Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Kiracılara Aylık Düzenli 1.150 TL Kira Yardımı Desteği!

Devletin kira yardımları pandemi döneminde çok daha fazla aranırken bu desteklerden biri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kira desteği olarak öne çıkıyor.

Devletin kira yardımları pandemi döneminde çok daha fazla aranırken bu desteklerden biri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kira desteği olarak öne çıkıyor.

Özellikle de pandemi döneminde devletin kira yardımları yakından takip edilirken bu yardımlardan biri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı olarak öne çıkıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR, İLLERE GÖRE DEVLET KAÇ AYLIK KİRA DESTEĞİ ÖDÜYOR?

AYLIK KİRA YARDIMI 715 TL OLAN İLLERİN LİSTESİ

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis.

AYLIK KİRA YARDIMI 810 TL OLAN İLLERİN LİSTESİ

Amasya,Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt,Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce.

AYLIK KİRA YARDIMI 905 TL OLAN İLLERİN LİSTESİ

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman,Çanakkale.

AYLIK KİRA YARDIMI 995 TL OLAN İLLERİN LİSTESİ

Aydın,Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, emlak365.com, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van.

AYLIK KİRA YARDIMI 1.085 TL OLAN İLLERİN LİSTESİ

Adana, Antalya, Bursa, Konya.

AYLIK KİRA YARDIMI 1.150 TL OLAN İLLERİN LİSTESİ

Ankara, İstanbul, İzmir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devletin kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı için kişinin evinin kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapı raporu alarak yıktırması, evinin riskli bölge ilan edilen alan içinde yer alması gerekmektedir. Bu kapsamda yıkılan binalarda kentsel dönüşüm konut kredisi desteği kullanılmazsa kira yardımı ödenmekte olup başvuru e devlet üzerinden ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölge müdürlükleri üzerinden yapılabilmektedir. E devlet üzerinden başvuru için BURAYI TIKLAYINIZ...

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri