Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Son Dakika Kararı! Tam 42 Müteahhit Hakkında İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Çıktı

8 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı kapsamında tam 42 müteahhit ihale yasaklısı konumuna düştü.

8 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı kapsamında tam 42 müteahhit ihale yasaklısı konumuna düştü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan kararlar kapsamında daha önce ihaleye katılan ve ihale gereğini tam zamanında eksiksiz olarak yerine getirmeyen müteahhitlere yeni ihalelere katılmama cezası verilmiş oldu. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü tarafından 8 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan ihalelere katılmaktan yasaklama kararları kapsamında 43 müteahhit ihale yasaklısı konumuna düştü.



İHALELERE KATILMAKTAN YASAKLAMA KARARI NEDİR, YASAKLAMA KARARININ İPTALİ NASIL OLUR?



Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından ihtiyaç duyulan hizmetlerin alımı için belirli aralıklarla ihaleler düzenlenmektedir. Bu düzenlenen ihalelere katılarak kazanan, ancak imza atmış olduğu ihale sözleşmesinde yer alan şartları zamanında ve tam olarak yerine getirmeyen kişi ve kuruluşlara çeşitli cezai yaptırımlar uygulanır. Bunlardan biri de belirlenen süreler dahilinde bir daha ihaleye girme kısıtlaması olarak öne çıkmaktadır.



İhaleyi kazanmasına rağmen imzalamış olduğu sözleşmenin şartlarını zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmeyen kişi ve kurumlara uygulanan bu yasaya ihaleye katılma yasağı adı verilmektedir. Uygulanan bu yasağın amacı ihale alan şirket ve kişilerin ihale şartnamesinde yazan koşulları tam ve zamanında yerine getirmesini teşvik etmek, sürecin kesintisiz sürmesini garanti altına almaktır.



Fakat bazı durumlarda ihale yasağı alan kişi ve kurumların bu yasağın gerekçesini haksız kılacak durumu ispat etmeleri durumunda itiraz ederek yasağı iptal etme talebinde bulunabilmektedir. Mesela işi zamanında teslim edemediği için ihale yasağı alan firma ya da müteahhidin yer teslimini zamanında almaması ya da kendisinden kaynaklanmayan bir nedenden bu zamanı geciktirdiğini kanıtlması durumunda ihalelere katılmaktan yasaklama kararı iptal edilebilmektedir.



8 ARALIK 2020 TARİHLİ RESMİ GAZETE İLE İHALE YASAKLISI KONUMUNA DÜŞEN MÜTEAHHİTLERİN LİSTESİ



Qzen Boya ve Kimya LTD. ŞTİ.



Recep Özkan



Mert Uhut Akbulut



Oğuzhan Demirkol



Tolga Sözer



Nuray Aşkın



Sami Çelebi



Özgür Dağdelen



Selçuk Çınarlıdere



Murat Oruç



Naime Dural





İHALE YASAKLISI MÜTEAHHİTLERİN LİSTESİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri