Çevresel Etki Değerlendirmesi ÇED Yönetmeliği Değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Resmi Gazete'de yayımladığı yönetmelik değişikliği ile ÇED yönetmeliğini değiştirdi. İşte yeni yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Resmi Gazete'de yayımladığı yönetmelik değişikliği ile ÇED yönetmeliğini değiştirdi. İşte yeni yönetmelik!

19 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazete'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi yönetmeliğini değiştirdi.



Yeni yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yönetmeliğin Ek 1 listesinde yer alan 27. maddesinin a bendini değiştirdi. İşte o değişiklik!



ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK



MADDE 1 - 25/11/2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin Ek-1 listesinin 27 nci maddesinin (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.



"a) 25 hektar ve üzeri arazi yüzeyinde (Kazı ve döküm alanı dahil) planlanan açık işletmeler,"



MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.



MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.



Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Birpınar "Türkiye ÇED Uygulamasını 26 Senedir Başarı İle Uyguluyor"



ÇED yönetmeliği hakkında daha önce açıklama yapan Bakan Yardımcısı Birpınar "ÇED, sanayiciye yol gösteren, önceden havayı, suyu, toprağı, çevreyi nasıl koruyarak orada bir sanayi tesisinin kurulacağı, çevreye zarar vermeden bu işin nasıl yapılacağı ve aslında kalkınma sürecinin en önemli parçalarından bir tanesidir.



Türkiye bunu 26 senedir başarı ile uyguluyor. Son dönemde de Avrupa Birliği (AB) uyum çalışmalarına bakıldığında AB'nin uyumunun içerisinde de en önemli kısım ÇED meselesidir ve sürekli revize edilip günün şartlarına uyum sağlaması gerekir. Çünkü yeni sanayi tipleri ve uygulamalar geliyor. Onların da ÇED yönetmeliği içerisindeki listelere dahil edilmesi gerekiyor" sözleri ile ÇED'in önemine vurgu yapmıştı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri