CHP Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Kanal İstanbul Açıklaması: İktidar Olunca Parasını Ödemeyeceğiz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul projesi hakkında gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul ihalesine girmek isteyen yabancı ve yerli firmalar ile bu projeye kredi verecek olan bankalara yönelik sözler ile yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu. Detaylar haberimizde!

Özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul projesi hakkında çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Daha önce de sık Kanal İstanbul projesine karşı olduklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu iktidar olmaları halinde projeyi yapan şirkete ve projeye kredi veren bankalara ödeme yapmayacaklarını dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU: İKTİDAR OLDUĞUMUZDA KANAL İSTANBUL PROJESİNİN PARASINI KESİNLİKLE ÖDEMEYECEĞİZ!

Canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidar olduklarında Kanal İstanbul projesi için izleyecekleri politikaları da açıklayarak "Ben projenin yapılacağı Kanal İstanbul güzergahı üzerinde gezdim. Bu bölge son derece geniş bir havza ve tam anlamı ile bir cennet. Bu bölge yok edilecek.

İster Kanal İstanbul projesinin ihalesini yapsınlar, ister yapmasınlar, ihaleyi kim alırsa alsın biz iktidara geldimizde eğer ihaleyi yabancı bir ülke aldıysa o ülke ile aramıza mesafe koyacağız. Bu paraları kesinlikle ödemeyeceğiz. Nereye giderlerle gitsinler, ne yaparlarsa yapsınlar" dedi.

KANAL İSTANBUL PROJESİ AKILCI BİR PROJE DEĞİL, KANAL İSTANBUL'A KREDİ VEREN BANKALAR GÜNLERİNİ GÖRECEK!

Projenin yapılıp yapılamayacağı sorusu üzerine Kılıçdaroğlu "Gündem değiştirmek için projeyi konuşuyorlar. Hiçbir şirketin ya da ülkenin kalkıp böyle bir projeye gireceğini ya da bir bankanın bu projeye finans kaynağı ayıracağını sanmıyorum. Eğer Türkiye'den bir banka bu projeye kredi verirse günü geldiğinde o da görür. Biz bunların hepsini düşündük, ben bu kadar net ve açık söylüyorum. Gereğini yapmaktan hiç çekinmeyiz ve yapacağız" dedi.

Emlak Haberleri Haberleri