CHP Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan İzmir ve İstanbul İçin Kritik Kentsel Dönüşüm Talimatı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verilen talimat sonrasında Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası kuruldu.

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verilen talimat sonrasında Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası kuruldu. Detaylar haberimizde...

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir''de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem ile ne yazık ki çok sayıda binada çökme meydana gelmiş, Türkiye bir kere daha enkaz altından gelecek iyi haberleri beklerken çıkarılan cansız bedenlerle göz yaşlarına boğulmuştu.



6.6 şiddetindeki depreme dahi dayanmayan binalar bir kere daha kentsel dönüşümü gündeme taşırken konu hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verilen talimat kapsamında şehirde yaşanabilir kentsel dönüşüm masası kuruldu.



İZMİR'DE YAŞANABİLİR KENTSEL DÖNÜŞÜM MASASI KURULDU !



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verilen talimat sonrasında İzmir'de bir daha aynı acıların yaşanması adına özel kentsel dönüşüm masası kuruldu.



Hatırlanacağı üzere İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından 17 bina tamamen çökerken enkaz altında kalan 114 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 107 kişi ise enkaz altından yaralı olarak çıkarılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ile depremden hasar alan ağır hasarlı ve acil yıkılacak bina sayısı ise 180 olarak duyurulmuştu.



Enerji ve Altyapı Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında kurulacak olan Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası konu hakkında çalışmalara başladı. Söz konusu komite ilk olarak büyük bir deprem riskine sahip olan İzmir ve İstanbul üzerinde çalışmalara başlayacak. Deprem ve sel baskını gibi doğal afetlere karşı güvenli ve yaşanabilir modern şehirler oluşturmayı hedefleyen komite dünya örneklerini inceleyerek mahalle kültürünü koruyarak, kentleri cazibe haline getirecek kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışacak.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri