CHP Genel Sekreteri Böke: İktidar Olursak Mega Projeleri YİD Modeli İle Yapan 5 Müteahhitlik Şirketine El Koyacağız!

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke katılmış olduğu özel bir televizyon kanalının canlı yayınında çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke katılmış olduğu özel bir televizyon kanalının canlı yayınında çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Türkiye'nin gerçekleştirdiği mega projeleri hayata geçiren 5 müteahhitlik şirketini hedef alan Böke, iktidara gelmeleri halinde bu şirketlere el koyacaklarını söyledi. Detaylar haberimizde...

Türkiye'de sık sık muhalefet tarafından eleştirilen mega projeler hakkında CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke gündeme bomba gibi düşen bir açıklama yaptı.



Muhalefetin sık sık eleştirdiği mega projelere değinen Böke iktidara gelmeleri halinde bu projeleri hayata geçiren 5 müteahhitlik şirketine el koyacaklarını söyledi.



CHP İKTİDARA GELİRSE 5 MÜTEAHHİTLİK ŞİRKETİNE EL KOYACAĞINI AÇIKLADI!



Mega projeleri hayata geçiren 5 şirketi hedef alan Böke "Vatandaşın emek emek alın teriyle biriktirmiş olduğu vergileri, bu aile şirketi mekanizmasıyla paylaşmayı, gönülden ortak olmuş olan 5 tane müteahhitlik şirketinden bahsediyorum. Bunlar rantçı, yandaş hatta bir adım daha öteye gidelim talancı bir zihniyetin temsilcileri.



Dolayısıyla bu kamulaştırma faaliyeti dediğimiz şey bir siyasi iradeden geçiyor. Nasıl ki, kamu-özel işbirliği adı altında rantçı yandaş şirketlerle halkın kaynaklarını paylaşmış olmak bir siyasi iradeyse karşımızda duran, onu da hiçbirimize sormadan yapmışsa, biz de benzer şekilde yapacağız. Elbette hukuk çerçevesinde yapacağız ama bir siyasi iradeyle yapacağız" diyerek kamulaştırma adı altında iktidara gelirlerse 5 müteahhitlik şirketine el koyacaklarını söyledi.



CHP tarafından benzer açıklamalar bir önceki seçimlerde de gündeme getirilmiş ve büyük tartışmalara neden olmuştu. Şirketlerin özel şirket statüsünde hizmet vermesi tartışmaları alevlendirmiş ve kamuoyunda uzun süre gündemde kalmıştı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri