CHP'den Eleştiri: Kira ve Gıda Fiyatlarındaki Artış Sonrası Asgari Ücrete Gelen Zamdan Eser Kalmadı!

CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba TÜİK tarafından açıklanan kira artış oranı ve enflasyon rakamlarını eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba TÜİK tarafından açıklanan kira artış oranı ve enflasyon rakamlarını eleştirdi. Milyonlarca asgari ücretli tarafından beklenen asgari ücret zammının gıda fiyatları ve kira artış oranı karşısında eridiği savunuldu.

Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi tarafından beklenen zam oranı yüzde 21 olarak belirlenmişti. Beklentilerin altında kalan zam oranı sonrasında gelen yeni yıl zamları karşısında ne yazık ki çalışanlar daha zamlı maaş almadan büyük bir üzüntü yaşamışlardı.



Konu hakkında bir açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba tarafından yapıldı. Ağbaba tarafından yapılan açıklamada asgari ücret maaşının



ASGARİ ÜCRETE GELEN YÜZDE 21 ORANINDAKİ ZAM ŞİMDİDEN ERİDİ!



Büyük tartışmalara sahne olan asgari ücret tespit komisyonu görüşmeleri sonrasında asgari ücrete yüzde 21 oranında zam yapıldığı duyurulmuştu. CHP tarafından meclise sunulan kanun teklifi ile asgari ücretin en az 3 bin 100 TL olması talep edilmişti. Ancak yapılan zam bu rakamın oldukça altında kalmıştı.



Asgari ücrete gelen 500 liralık zam büyük tartışmaları beraberinden getirmiş ve eleştirilere neden olmuştu. Konu hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba "TÜİK aralık ayı enflasyon verilerine göre, kira ve gıda fiyatlarındaki artış oranları asgari ücrete yapılan 500 liralık zamdan eser bırakmadı. Zam sadece bir ayda yumurta karşısında 71 adet, salatalık karşısında 26 kilogram, pirinç karşısında 2 kilogram, kuru soğan karşısında 8 kilogram, un ve biber karşısında ise 6 kilogram eridi" diyerek yaşanan durumu eleştirdi.



2021 yılı beklendiği gibi zam yağmuru altında başlarken yılın ilk günü elektrik ve doğalgaz fiyatları ardından da kira fiyatlarına zam gelmişti.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri