CHP'den Hükümete Kanal İstanbul Eleştirisi! Kanal istanbul'a Odaklanan Hükümet Çiftçiyi Unuttu

Cumhuriyet Halk Partisi, çiftçilerin kullanılması için yapılan Handeresi Göleti'nin 2017 yılından bu zamana kadar kullanılamadığını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi, çiftçilerin kullanılması için yapılan Handeresi Göleti'nin 2017 yılından bu zamana kadar kullanılamadığını ifade etti. Ömer Fethi Gürer söz konusu göletin kullanımına ilişkin bir soru önergesinde sunarken Kanal İstanbul Projesine atıfta bulundu, hükümeti eleştirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde; 3 farklı soru yöneltti. Handeresi Göleti projesinin toplam maliyetini soran CHP'li Vekil Gürer bu sorunun yanında ayrıca "Yapılamayan kapalı borulu sulama sisteminin maliyeti ne kadardır? Kapalı boru sulama sistemi ne zaman yapılacaktır?” sorularını yöneltti.



TARIM BAKANI PAKDEMİRLİ'DEN YANIT GELDİ



Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in kendisine yöneltiği sorulara ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den yanıt geldi.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Niğde Ulukışla Handeresi Göleti ve Sulaması İnşaatı işinin Mayıs 2017 yılında tamamlandığını açıkladı. Bunun yanında Bekir Pakdemirli, söz konusu projeye dair açıklamalarında sulama projesi işinin 2020 Mali Yılı Uygulama Planı ve Yatırım Programı'nda bulunduğunu sözlerine ekledi. Açıklamanın sonunda ise projenin 2021 yılında tamamlanmasının hedeflendiği ifade edildi.



KANAL İSTANBUL PROJESİ ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ



Sözcü'de yer alan habere göre soru önergesine ilişkin konuşmasında Ömer Fethi Gürer, hükümete Kanal İstanbul Projesi üzerinden tepki gösterdi.



Gürer konuşmasında, “Kanal İstanbul Projesi için milyarlarca dolar bütçe ayırmayı planlayan AKP iktidarının, tamamlanan göletin sulama sistemi için 3 yıldır malzeme temini ihalesi bile yapamıyor olmasındaki çelişki dikkate değer. Kanal İstanbul'a odaklanan AKP iktidarı Anadolu çiftçisini çoktan unuttu” ifadelerini kullandı.



Konuşmasının sonunda ise Handeresi Göleti projesinin yapımının tamamlanmasına rağmen 3 yıldır malzeme temini olmadığını ifade eden CHP'li Vekil Gürer köylülerin bu göletten faydalanamamasının Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin net bir göstergesi olduğunu iddia etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri