CHP'den Hükümete Kanal İstanbul Projesini Dair Durdurun Çağrısı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürsel Tekin yapmış olduğu konuşmasında bu proje için ayrılan kaynağın başka alanlarda kullanılmasını talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürsel Tekin yapmış olduğu konuşmasında bu proje için ayrılan kaynağın başka alanlarda kullanılmasını talep etti.

Kanal İstanbul Projesi tüm hızıyla devam ederken muhalefet partilerinden projeye ilişkin yeni açıklamalar geliyor. Projeye ilişkin son açıklama Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den geldi. Sözcü'de yer alan habere göre Gürsel Tekin hükümete projeyi durdurun çağrısında bulundu.



KANAL İSTANBUL PROJESİNİ DURDURUN ÇAĞRISI



CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul Projesine dair yapmış olduğu konuşmasında hükümetin bu projeden vazgeçmediğini söyledi. Projenin hukuka aykırı olduğunu iddia eden Gürsel Tekin konuşmasında davaların sürdüğünü de söyledi.



Kanal İstanbul Projesinin kesinlikle iptal edilmesi gerektiğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Tekin, konuşmasının devamında "Kanal İstanbul Projesi kesinlikle iptal edilmelidir. Ülke kaynaklarının Kanal İstanbul gibi hiçbir faydası olmayacak projelere değil, halkımızın sağlıklı ve güvenli yaşamasına harcanması gerekir." ifadeleri kullandı.



Gürsel Tekin Kanal İstanbul Projesine dair açıklamalarının devamında ayrıca bu projeye ayrılacak olan paranın istihdam yaratılarak hem 10 milyon işsizimize hem de açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan 20 milyon insanımıza umut kapısı olarak kullanılabileceğini de söyledi.



Kanal İstanbul Projesinin çevre etkileri hakkında da açıklamalarda bulunan Tekin konuşmasını "Projeden 17 milyon metrekarelik sit alanı etkileniyor. Küçükçekmece Gölü kıyısında yer alan Bathenoa Antik Kenti olsun, İstanbul'daki ilk yerleşmelerden biri olan Yarımburgaz Mağaraları olsun, daha bilmediğimiz toprak altındaki nice antik hazineler olsun, muazzam bir tarihi zenginlik proje tarafından yutulacak." sözleri ile tamamladı.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri