CHP'den Kanal İstanbul İddiası! Değeri 3.4 Milyar TL Gayrimenkul Bedelsiz Olarak TOKİ'ye Devredildi

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul güzergahında yer alan ve toplam değeri 3.4 milyar TL olan arsanın Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na bedelsiz olarak verildiğini iddia eden Gürsel Tekin konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul Projesine ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi'nden çok konuşulacak bir iddia geldi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin tarafından ortaya atılan iddiada, Kanal istanbul Projesine yakın olan büyüklüğü 4 milyon 422 bin metrekare büyüklüğünde olan 489 gayrimenkulün TOKİ'ye devredildiği ifade edildi.



KANAL İSTANBUL'DA ÜCRETSİZ GAYRİMENKUL DEVRİ İDDİASI



Güresel Tekin söz konusu iddialara ilişkin bir açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Kanal İstanbul projesi çerçevesinde 22 milyon metrekare Hazine taşınmazının tescil edildiğini bildirdi. Bu taşınmazlar arasında yer alan gayrimenkullere ilişkin bazı veriler paylaşan Gürsel Tekin son dönemlerde kamuya ait arazi ve konut satışlarında da büyük bir artış olduğunu ifade etti.



"Kamu taşınmazlarının satışına son sürat devam ediliyor. Özellikle son bir yılın satış verilerine bakıldığında, iş zıvanadan çıkmış durumda. Sadece bir yılda son 5 yılın rakamları dahi geride bırakılmış. Ekonomi kötüye gidiyor, milli gelirde ciddi düşüşler var. Açığı kapatmak için kamu mallarına göz dikildi. AKP iktidarı 18 yıl boyunca kamu taşınmazlarını yeni yasalar çıkartarak ya da kuralları zorlayarak elden çıkarttı, tahsis etti ya da devretti. Tüm bakanlıklar ve Özelleştirme İdaresi'ne imar planları yapma yetkisi tanındı."



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri