CHP'den Kanal İstanbul Projesinde Bazı Bölgelere Jet Hızıyla İmar Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kanal İstanbul Projesi güzergahında olan bazı bölgelerin imar işlemlerinin hızlı yapılmasına eleştiri geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kanal İstanbul Projesi güzergahında olan bazı bölgelerin imar işlemlerinin hızlı yapılmasına eleştiri geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Nadir Ataman konuya dair yapmış olduğu konuşmasında, kanal da imar planları jet hızı ile ilerliyor, ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Kanal İstanbul Projesine ilişkin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.



Bu kapsamda bakanlığın son günlerde yürüttüğü çalışmalar ve atmış olduğu adımlar ise yeniden gündemin konuşulan konuları arasında yer aldı. Özellikle projede bazı imarsız bölgelerin, imara açılmasının kesinleşmesine ilişkin gelişmeler siyasi gündemde yer aldı.



KANAL İSTANBUL PROJESİNE DAİR ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR



Kanal İstanbul Projesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında gün içinde imar uygulaması askıya çıktı. Buna göre proje güzergahında yer alan Avcılar Firüzköy Mahallesi’ndeki tarla vasfında 4 parsele ilişkin imar uygulaması yapıldı. Kültürel tesis, anaokulu, cami ve park gibi alanlar ile parsel sınırları kesinleşti.



CHP'den Jet Hızıyla İmar Eleştirisi



Kanal İstanbul Projesine ilişkin atılan bu adımlara ilşkin ise Cumhuriyet Halk Partisi'nden eleştiri geldi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis üyesi Nadir Ataman, bakanlığın bu adımlarının ardından açıklamlaarda bulundu. Konuşmasında etaplar halinde 18 uygulamaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca askıya çıkarılmaktadır, ifadelerini kullanan Nadir Ataman imar uygulamalarının hızlı çıktığını söyledi.



Nadir Ataman konuşmasında "Cumhuriyet tarihinde bu kadar hızlı ilerleyen imar plan uygulaması yoktur. Yeni dönemde Kanal İstanbul kanunun da meclise geleceği söylenmişti, ihalenin bu seneye yetiştirileceği, ihaleden önce de kanunun ve yeni şehrin tüm etapların 18 uygulamasının askıya çıkarılacağı söylenmektedir. Hiçbir itirazı ve toplumsal haykırışı duymayan hükümet jet hızı ile Kanal İstanbul’a koşuyor. Bu ne acele?” ifadelerini kullanarak süreci eleştirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri