CHP'den Soru Önergesi: 2 Bin Hektarlık Alanda Ağaç Kesimi Yapıldı İmar Şüphesi Var

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban meclise sunduğu soru önergesinde bazı bölgelerde yapılan ağaç kesimlerine dikkat çekti.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban meclise sunduğu soru önergesinde bazı bölgelerde yapılan ağaç kesimlerine dikkat çekti. Bu arazilerde yapılan ağaçların neden kesildiğine ilişkin soru önergesi veren Mürsel Alban, imar şüphesi üzerinde durdu.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban tarafından verilen soru önergesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Muğla'nın Seydikemer İlçesinde yer alan Çaltözü ve Alaçat kırsal Mahalleleri'nde bazı bölgelerde ağaçların kesildiğini bazı bölgelerde ise ağaçların köklerinden çıkarıldığını ifade etti.



'KESİLEN AĞAÇ ALANLARINDA İMAR ŞÜPHESİ'



Söz konusu bölgelerde incelemelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partili Milletvekili Alban ağaç kesimi yapılan arazinin yaklaşık 2 bin hektarlık bir bölüm olduğunu söyledi. Açıklamalarında ağaç kesimi yapılan alanlarda ulaşım için de yolların açıldığını ifade eden Mürsel Alban bölge sakinleri ile yapmış olduğu görüşmelerin detaylarını aktardı.



Çaltözü ve Alaçat kırsal Mahalleleri'nde yaşayan vatandaşlarla yapmış olduğu görüşmelerde orman alanı için güneş enerji santrali kurulmak istendiği için ağaçların kesildiğini öğrendiğini söyledi. Konuya dair yerel yetkililerle bazı görüşmeler yaptığını ifade eden Alban kendisine kesilen bu kızılçam ağaçlarının yerine, ıslah edilmiş çabuk büyüyen ağaç dikeleceğinin söylendiğini bildirdi.



“Mahalle halkının itirazları üzerine kesim işleminin şu an Çaltözü Mahallesi'nde durduğu, Alaçat Mahallesi'nde ise devam ettiği, birçok genç ağacın kesim amacıyla işaretlenmiş olduğu, tespitlerimiz arasındadır. Ayrıca gözlemlerimiz neticesinde, ağaçların kökünden sökülüp, ulaşım yollarının açılması buraya bir imar düzenlemesi yapılacağı kanaatini oluşturmuştur”



CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini ifade etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri