CHP'li Veli Ağbaba Açıkladı: Rize - Artvin Havalimanı Yıllık Yolcu Garantisi Ne Kadar, Garanti Sayısı Verildi Mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İlham Aliyev tarafından açılan Rize-Artvin Havalimanı projesinde yolcu garantisi merak konusu olmuştu. Konu hakkında açıklama Veli Ağbaba tarafından yapıldı.

Türkiye'nin deniz dolgusu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olarak inşa edilen ve mega ulaşım projeleri arasında yer alan Rize-Artvin Havalimanı hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in katıldığı tören ile açılan havalimanı projesi garanti geçi sayısı ile konuşulmaya başlanmıştı.

Son dönemde çok tartışılan Yap İşlet Devret YİD projesi ile hayata geçirilen projede yolcu garantisi verilip verilmediği yönündeki sorularda gündeme gelmişti. Konu hakkında bir açıklama da CHP milletvekili Veli Ağbaba tarafından yapıldı. Ağbaba projeyi eleştirerek verilen garanti yolcu sayısı rakamını duyurdu.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI PROJESİ GEÇİŞ GARANTİSİ YOLCU SAYISI KAÇ?

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba "Rize-Artvin Havalimanı yıllık 3 milyon yolcu garantisiyle açıldı. Erdoğan ise "Şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor" demeye başladı. Sadece Rize Artvin'de değil, Çanakkale'de köprü de tabiricaizse boş duruyor. Bu projeye en çok 5'li çete sevindi. Gelsin bedava paralar.." diyerek yapılan proje için yıllık 3 milyon yolcu garantisi verildiğini söyledi.

Akaryakıt fiyatları üzerinden de hükümeti eleştiren Veli Ağbaba yılbaşından bu yana yani 1 Ocak 2022 tarihinden bu yana 16 kez zam yapıldığını ve benzinin litre fiyatına son 6 aylık dönemde yüzde 131 zam geldiğini söyledi. Yapılan zamlar sonrasında otobüs bileti fiyatlarına da zam geldiğini, uçak biletlerinin ise artık alınamayacak seviyeye yükseldiğini dile getirdi.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri