Çimento Fiyatları Alev Almıştı, Kiltaş Çimentosuz Beton Üretme Kararı Aldı

Döviz kurlarında yaşanan yükselişin ardından cep yakmaya başlayan çimento fiyatları nedeni ile inşaat sektörü şantiyelerde 15 gün iş bırakmıştı. Süreçte çimentosuz beton üretme çalışmaları başladı!

Çimento fiyatları döviz kurunda yaşanan yükselişin ardından cep yakmaya başlarken hatırlanacağı üzere müteahhitler yükselen fiyatları protesto etmek amacı ile Haziran ayında 15 günlük iş bırakma eylemine gitmişti. Şantiyelerde 15 gün boyunca inşaatları durduran müteahhitlerin bu eylemlerinin ardından Ticaret Bakanlığı karar alarak çimento ihracatını sonlandırmış, fiyatlara böylelikle fren yapılmaya çalışılmıştı.

Son dönemde dolar kurunda yaşanan yükseliş ile beraber ne yazık ki çimento fiyatları da yeniden sert yükselişe geçmişti. Yaşanan yükselişin ardından inşaat sektörü alternatif çözüm aramaları araştırmaya başlarken Kiltaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Fabrika Müdürü Selçuk Özyurt konu hakkında önemli açıklamalarda bulunuyor.

ÇİMENTOSUZ BETON ÜRETİLİBİLİR Mİ?

İnşaatların en önemli hammaddeleri arasında yer alan beton son dönemde döviz fiyatlarında yaşanan yükseliş ile beraber şantiyelerde büyük bir üretim krizi yaşanmasına neden olmuştu. Sektör soruna çözüm önerileri aramaya başlarken bu konu hakkında bir adımda Kiltaş tarafından atıldı.

Yürütülen Ar-Ge çalışmaları hakkında açıklama yapan Kiltaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Fabrika Müdürü Selçuk Özyurt "Demir-Çelik ve Kazan sanayii için çimentosuz betonlar üretmeyi planlıyoruz. Bu bağlamda hammaddelerimizi aldık, Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor" diyerek çimentosuz beton üretimi için süreci başlattıklarını belirtti. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Özyurt hammaddeleri aldıklarını belirterek sürecin ilerlemesi için Ar-Ge çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

2020 senesi için üretim kapasitesini arttırmayı planladıklarını belirten Özyurt 20 bin metrekarelik bir alanda fabrika yatırımı yapmaya hazırlanıyor.

Emlak Haberleri Haberleri