Çimento fiyatları ne kadar oldu? 1 torba 50 kg çimento kaç TL?

İnşaat maliyetleri ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İnşaat yapı malzemelerinden olan çimento fiyatları ne kadar oldu? 1 torba çimento kaç TL?

İnşaat yapı malzemeleri ile ilgili olarak meydana gelen fiyat gelişmeleri çok yakından takip ediliyor. Özellikle her betonarme inşaatta kullanılması zorunlu olan çimento fiyatları merak ediliyor. Yaşanan ekonomik ve sektörel gelişmelerden dolayı çimento fiyatlarında yükseliş olduğu görülüyor. Peki 1 torba çimento ne kadar oldu?

ÇİMENTO HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER!

Çimento malzemesi inşaatlar için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bağlayıcı özelliği olan çimento kil ve kirecin yüksek ısıda pişirilmesi ile oluşturulmaktadır. Dolar kalker taşı ile kil yüksek ısıda ısıtıldıktan sonra öğütülerek çimento olmaktadır. Kullanılan yüksek ısı ise çimento maliyetlerinin neden arttığını açıklamaktadır. Dünyada enerji krizi yaşanırken Türkiye’de de çimento fabrikalarının enerji maliyetleri artmıştır. Bunun için de çimento fiyatlarına bu maliyet artışı yansıtılmaktadır.

ÇİMENTO SATIN ALIRKEN DİKKAT!

Çimento satın alırken verilen fiyatlar esasında perakende fiyatlardır. Bu fiyatlarda nakliye dahil değildir. Ancak toptan alımlarda fiyatlara iskonto uygulanabilmektedir. Bundan dolayı inşaat firmaları ile fabrikalar arasında yapılan pazarlıklarda çok düşük fiyatlarla çimento alınabilmektedir. Çimento satın alırken nakliyenin satıcıya ait olması pazarlık konusu yapılırsa kazançlı çıkılabiliyor. Aksi durumda ek maliyetle beraber fiyatlar çok yüksek olacaktır. Bunun için ise toplu alım yapılması gerekmektedir.

ÇİMENTO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Çimento için güncel perakende fiyatlar şu şekilde:

1 kg gri çimento: 9,80 TL
3 kg gri çimento: 10,00 TL
5 kg gri çimento: 11,50 TL
50 kg gri çimento: 84,99 TL
1 kg beyaz çimento: 8,00 TL
3 kg beyaz çimento: 20,00 TL
5 kg beyaz çimento: 29,90 TL
50 kg beyaz çimento: 99,99 TL

Emlak Haberleri Haberleri