Çin'den Türkiye Çıkarması! Türkiye'den Konut Alan Çinlilerin Sayısı Rekor Kırdı

Korona virüs salgınına rağmen Çinlilerin Türkiye'den konut alım rakamları büyük bir artış gösterdi.

Korona virüs salgınına rağmen Çinlilerin Türkiye'den konut alım rakamları büyük bir artış gösterdi. Özellikle de Ankara ve Antalya'dan konut almayı tercih eden Çinliler 2020 yılının ilk 9 aylık bölümünde yıllık satış rekorunu kırarak tüm zamanların en yüksek alımını gerçekleştirdi.

Çinlilerin Türkiye çıkarması tüm hızı ile devam ediyor. Son dönemde yükselen konut fiyatları ve Türkiye'nin yatırıma uygun pozisyonda bulunması nedeni ile Çinliler'in konut alımlarına geçtiği belirtilirken Türkiye'nin tarihi İpek Yolu üzerinde olması da Çinlilerin alımlarında artış yaşanmasına neden oldu.



ÇİNLİLER TÜRK VATANDAŞI OLMAK İÇİN KONUT ALIYOR!



Konu hakkında açıklamada bulunan Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal Çinlilerin şu anda daha ağırlıklı olarak vatandaşlık almak için konut alımında bulunduğunu belirterek "Henüz yolun başındayız, mevcut potansiyelimizin çok altındayız. Küresel olarak İpek Yolu'nun üzerindeyiz, daha çok Çinlinin ülkemize gelmesini bekliyoruz.



GİGDER olarak pandemi sonrasında Çin'in önemli şehirlerinde sektör temsilcilerimizin katılımcılarıyla çeşitli tanıtım etkinlikleri ve fuar organizasyonları gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Firmalarımızın Çin'de daha etkin tanıtım faaliyetleri gerçekleştirmesi ve bu organizasyonların kamu tarafından sağlanacak teşvik mekanizmalarıyla desteklenmesi büyük önem arz etmektedir" diyerek pandemi sonrasında bu rakamların daha da hızlı artış göstereceğini beklediklerini dile getirdi.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararlar kapsamında yabancılara konut satışı rakamını arttırmak için yurt dışında 12 ülkede temsilcilik açacağını hatırlaan Akbal bu ülkelerden bir tanesinin de Çin olarak planlanması gerektiğini vurguladı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri