Çinli Emlak Devi Evergrande Bu Seferde Bilanço Krizi Yaşıyor!

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande yaşadığı mali kriz ile tüm emlak piyasasının sarsılmasına neden olmuştu. Şirkette bu seferde bilanço krizi patlak verdi.

Tüm dünyada büyük bir emlak krizini tetiklemesinden korkulan Evergrande şirketi bu seferde bilanço krizi ile gündeme geldi. Kupon ödemesini kaçırarak temerrüde düşen, sadece Çin'in değil aynı zamanda dünyanın en büyük emlak şirketleri arasında gösterilen Evergrande uzun süre küresel piyasaları meşgul etmişti.

Çinli şirket yaşadığı sorunlar nedeni ile Hong Kong'daki işlemlerinin askıya alınması ile gündeme gelmişti. Şirket gündeme yeni düşen haber ile bir kere daha tedirginlik yarattı. Şirketin bu seferde bilançosunu açıklama konusunda gecikme yaşayabileceği iddia edildi.

EVERGRANDE 2021 BİLANÇOSU ZAMANINDA YAYIMLANACAK MI?

Toplam varlıkları 2,38 trilyon yuan (yaklaşık 370 milyar dolar) olarak açıklanan Evergrande Çin’in gayrisafi yurt içi hasılasının yaklaşık yüzde 2’lik bölümüne denk gelen, 1,97 trilyon yuanlık yani yaklaşık 305 milyar dolarlık borç yükümlülüğü ile büyük bir kriz yaşanmasına neden olmuştu.

23 Mart’ta vadesi dolacak olan 2 milyar doların üzerinde dış borç tahvillerinin ödemesinden kısa bir süre önce şirket hisselerinin işleme kapatılmasının ardından yeniden yapılandırma konusunda bazı adımlar atılmıştı. Evergrande'in şimdi de 2021 yılına ait bağımsız denetimden geçmiş finansal sonuçlarını öngörülen sürede hazırlayamayacağı iddia edildi. Bilançonun yetişmeyeceği iddiaları bir kere daha şirket hakkında tedirginlik yaşanmasına neden olurken Sunac Holdings ve Shimao Group tarafından da bilanço konusunda gecikmeler yaşanabileceği belirtildi. Evergrande krizi Çin'de büyük bir dalgalanma yaratırken, küresel emlak piyasalarında da tedirginlik yaşanmasına neden olmuştu.

Emlak Haberleri Haberleri