Çırağan Sarayı Önüne Prefabrik Kış Bahçesi Yaptılar!

Güzelliği ve tarihi dokusu ile tüm dünyanın beğenisini kazanan İstanbul'da tarihi yapılara yapılan saygısızlıklar artarak devam ediyor. Detaylar haberimizde...

Güzelliği ve tarihi dokusu ile tüm dünyanın beğenisini kazanan İstanbul'da tarihi yapılara yapılan saygısızlıklar artarak devam ediyor. Detaylar haberimizde...

Türkiye'ye geçmişinden kalan en değerli mirasları arasında yer alan tarihi saraylar her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin de ziyaretine uğruyor.



Ancak Türkiye ne yazık ki bu kültürel miraslarına hak ettiği değeri vermeyi bir türlü başaramıyor. Yaşanan bu sorunun en somut ve en yakın örneği ise Çırağan Sarayı oldu.



Çırağan Sarayı'nın Önünden Geçenler Gözlerine İnanamadı!



Dolmabahçe kıyılarından geçen kişiler Çırağan Sarayı önünden geçerken gözlerine inanamadı.



Tarihi sarayın önünde yer alan ve sarayın muhteşem manzarasını kapatan yeni yapı büyük şaşkınlık yarattı. Sahilde olan kişiler hemen cep telefonlarının kameralarını açarak bu yapıyı görüntülerken ortaya çıkan görüntü büyük tepki çekti.



Kısa sürede sosyal medyada yayılan resimler oluşan tepkinin yurt geneline yayılmasını sağlarken 108 yıllık tarihe sahip olan sarayın bahçesine inşa edilen yeni yapı eleştirildi.





Prefabrik Yapı'nın Neden İnşa Edildiği Belli Değil



Sarayın bahçesine yapılan yeni inşaatın prefabrik bir yapı olduğu öğrenilirken bu yapının hangi amaçla inşa edildiği ise henüz netlik kazanmadı. Ancak yapının kış bahçesi olduğu iddiaları ağırlık kazandı.



Ancak vatandaşlar bu manzaraya büyük tepki göstererek acilen bu prefabrik yapının kaldırılmasını istedi. Söz konusu yapının sökülerek tarihi yapının eski görüntüsüne kavuşturulması için sosyal medyadan tepkiler dile getirildi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri